YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:18

TÜRKİYE KAMU SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN;

A
A
A
TÜRKİYE KAMU SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN;

Türkiye Kamu Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, tarihinde ilk defa memurların yeni yılda maaş zammı alamadıklarını belirtti.
Türkiye Kamu Sen Temsilcisi Turgay Çetin yaptığı açıklamada, Anayasaya göre memurların maaş artışlarının toplu sözleşme ile belirlenmek zorunda olduğunu hatırlatarak hükümetin toplu sözleşme masasını kurmamakta ayak dirediğini ve kamu görevlilerini, emeklileri ve 4/C’li çalışanları kaderiyle baş başa bıraktığını kaydetti.
2011 yılı enflasyonunun yüzde10,45 olurken, memur ve emekli maaşlarına yapılan artışın kümülatif olarak yüzde 8,2; ortalamada ise yüzde 6,1 olduğunu söyleyen Turgay Çetin, dolayısıyla memur maaşlarının 2011 yılında aylık ortalama yüzde 4,3 eridiğini vurguladı. Çetin "2010 yılı Eylül ayından beri toplu sözleşme masasını oluşturmayan zam yapmayan hükümet, 2011 yılı boyunca da memur maaşlarının erimesini yalnızca seyretmiştir. Hükümetin sorumsuz davranışları bununla da kalmamış, tarihinde ilk defa memurlarımız yeni yıla maaş zammı alamadan girmişlerdir.Kimsenin çalışanını bu kadar ezmeye ve mağdur etmeye hakkı yoktur. İnancımıza göre, işverenin yükümlülüğü işçiye ancak gücünün yeteceği işi yüklemek, ona zulmetmemek, ücretini alnının teri dahi kurumadan veya tam zamanında ödemektir. Bu tavır, 2 milyon 600 bin kamu görevlisi, 2 milyon memur emeklisi, yüz binlerce dul ve yetim ile 45 bin 4/C’liyi yok saymak ve kaderiyle baş başa bırakmak anlamı taşımaktadır. Dilediği anda kanun çıkaran, aylarca ülkemizi KHK’larla yöneten, bakanlık açan, bakanlık kapatan; kadro iptal eden, yeni kadrolar oluşturan hükümetin, aileleri ile birlikte 20 milyon vatandaşımızı yok sayarak ihmal etmesi ve anayasal zorunluluk haline gelmiş olan bir kanunu yıllarca çıkaramaması, hiçbir mazeretle izah edilemez. Memurlarımızın, elektrik, doğalgaz, benzin, tüp ve zorunlu tüketim kalemlerine yapılan zamlar nedeniyle eriyen maaşlarının yükseltilmesini, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz.Bizler, elektrik, su faturalarımızı geç ödediğimizde, vergimizi geciktirdiğimizde, gecikme bedeli ödüyoruz.Hükümet de memurun zamlı maaşını geciktirmiştir. Öyleyse onlar da bize gecikme bedeli ödemek zorundadır.Bu nedenle 1 Ocak 2012’den geçerli olmak üzere, zam yapılmayan her ay için, memur ve emekli maaşlarına, yapılacak zamma ilave olarak, vergilerden alınan gecikme bedeli oranında telafi artışı eklenmesini talep ediyoruz." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir