EĞİTİM - 18 Şubat 2018 Pazar 13:30

Genç’te okuma yazma kursları başladı

A
A
A
Genç’te okuma yazma kursları başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Okuryazarlık Seferberliği programı kapsamında Bingöl’ün Genç ilçesinde okuma yazma kursları açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Okuryazarlık Seferberliği programı kapsamında Bingöl’ün Genç ilçesinde okuma yazma kursları açıldı.


Milli Eğitim Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Genç ilçesinde de çalışma yapıldı.


İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışma kapsamında ilk olarak Alaaddin Köyü’nde okuma yazma kursu açıldı. Genç, yaşlı onlarca kişinin kayıt yaptığı kurs eğitimleri hafta içi itibariyle başladı.


Kurslara ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “Okuryazarlık seferberliğinin startı ilçemizde başlatılmış olup ilk kursumuz Alaaddin Köyünde açıldı. Kursumuz köy okulunda açılmıştır. Köy öğretmenlerimizin öğretmenliğinde 7´den 70´e okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuryazarlık kazandırılmaktadır” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Doğu’nun ilk bağımsız denetim şirketi Erzurum’da kuruldu Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk bağımsız denetim şirketi, Kamu Gözetim Kurumu’ndan ruhsatını alarak Erzurum’da kuruldu. Söz konusu kuruluş, Türkiye genelinde bağımsız denetim ve danışmanlık faaliyetlerini Erzurum merkezli olarak yürütecek. Şirket kurucusu ve yöneticisi Salih Irmak, 10 kişilik bir denetim ekibinin olduğunu belirterek, şirketin, yeterli teknik bilgi ve donanımla yurt genelinde de temsilcilikler aracılığıyla hizmet vereceğini kaydetti. Bağımsız denetim sistemiyle ilgili olarak bilgiler veren Salih Irmak, söz konusu sistemin 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile mali hayata girdiğini söyleyerek, son tebliğle 300 milyon lira hasılat, 150 çalışan ve 150 milyon aktif büyüklüğü şartlarından her ikisini taşıyan şirketlerin bağımsız denetim yaptırmak zorunda olduğunu belirtti. Bağımsız Denetçi Irmak, “Bu şirketlerin ayrıca kredi başvurusu tarihi itibariyle yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığının 15 milyon liranın üzerinde olması gerekmektedir. Bununla beraber şirket; hile, suistimal denetimi, finans, sosyal güvenlik ve vergisel danışmanlıklarına da devam etmektedir. Ayrıca hem bağımsız denetim, hem de diğer hizmetler için gerek bölge tüccar ve işadamları, gerekse civar illerdeki işadamı ve tüccarlar çoğunlukla İstanbul, Ankara gibi uzak illerden bu hizmeti almaktaydılar. Bundan sonraki süreçte başta Erzurum olmak üzere bölge illerindeki denetim ve danışmanlık hizmetlerini artık biz vereceğiz” diye konuştu.