YEREL HABERLER - 17 Mayıs 2017 Çarşamba 16:32

Adilcevaz MYO’da mezuniyet töreni

A
A
A
Adilcevaz MYO’da mezuniyet töreni

Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu 2016-2017 yılı mezuniyet töreninde öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu 2016-2017 yılı mezuniyet töreninde öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.


Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezinin konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik yaptı. Çelik, 22’nci dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, “Gelişen ve çağdaş ülke olmanın tüm özelliklerini sergileyen ülkemiz giderek büyümektedir. Gelişmişlik düzeyi ile paralel seyreden yükseköğretim oranı, ülkemizde oldukça önemli seviyelere yükselmiş bulunmaktadır. Bu konuda kendisine düşeni layığı ile üstlenmiş bulunan üniversitemiz ve yüksekokulumuz hızlı bir gelişme göstermektedir. Bizler de öğrencilerimize her konuda elimizden gelenin en iyisini yapmak gayreti içerisindeyiz. Öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin yanında sosyal etkinliklere katılmalarını sağlamak ve bu konuda imkânlarımız ölçüsünde hiçbir fedakârlıktan çekinmemek gayreti içerisindeyiz. 1993 yılında 2 bölüm ve 30 öğrenci kapasitesi ile öğrenimine başlayan yüksekokulumuz, her geçen yıl büyüyerek ve gelişerek 11 bölüm ve 650 öğrenci kapasitesine ulaşmış bulunmaktadır. Okulumuz bugüne kadar yaklaşık 4 bin mezun vermiştir. Yüksekokulumuz öğrenci sayısındaki artışın ilçemize sosyal ve ekonomik olarak bir canlılık getirdiği açıktır. Öğrencilerimiz okulumuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrılarak bundan sonraki hayatlarında öğrendikleri birçok şeyin farkına varacaklardır. Hayatın yeni aşamasında okul yılları tatlı bir anı olarak kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve üniversite yönetimimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.


Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Demirtaş da birer kısa konuşma yaparak mezun olacak olan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.


Yapılan konuşmaların ardından okulda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından okul birincisi Büşra Duran’ın öncülüğünde öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.


Program mahalli sanatçılar Alpay Babahan ve Adem Küçük tarafından söylenen türküler eşliğinde öğretim görevlileri ve öğrencilerin halay çekmesiyle son buldu.


Mezuniyet törenine Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreteri M. Zahid Kuldaş, Adilcevaz Meslek Yüksekokul Müdürü Murat Çelik, kamu kurum amirleri, akademik personel, öğrenciler, aileler ve davetliler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.