GENEL - 15 Şubat 2018 Perşembe 10:32

Ahlat şehirlerarası otobüs terminaline kavuşacak

A
A
A
Ahlat şehirlerarası otobüs terminaline kavuşacak

Bitlis’in Ahlat Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir şehirlerarası otobüs terminali yapılacak.

Bitlis’in Ahlat Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir şehirlerarası otobüs terminali yapılacak. Özgün ve milli mimariye uygun, yaklaşık 80 bin nüfuslu bir ilçeye hitap edecek olan yatırımın kaynak ve projesinin ise hazır olduğu belirtildi.


Makamında gazetecilere ve belediye meclis üyelerine "Ahlat Şehirlerarası Otobüs Terminali" projesini tanıtan Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, projenin yakın zamanda hayata geçmesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi. Belediye Başkanı Çoban, "Uzun süredir belediyemizde gerek meclis üyelerimize gerekse teknik heyetimize aynı zamanda halkımıza danıştığımız kadarıyla, ilçemizin turizm gelişiminde ana faktörlerden birisi de elverişli ama ilçeye de uyan kimlikli bir binayla otogar hizmetlerinin verilmesini sağlamaktı. Bizde uzun süredir bu konuda faaliyetlerimizi yürütüyorduk ve nihayetinde arsamızı satın aldık. Takriben 9 bin metrekare bir alan üzerinde çalışma yapıyoruz. Bugünde projemizi sizlerle de paylaşmış olduk. Takriben 40 bin nüfusumuz var, ama 80 bin nüfuslu bir ilçeye hitap edecek. Yani önümüzdeki nüfus gelişimini de kucaklayacak bir otogarın ilçeye kazandırılmasını, belki 50 yılımıza hitap edecek anlamında diyorum. Kaynaklarımızı da, projemizi de oluşturduk. Halkımızdan aldığımız notlar, meclisimizdeki istişareler ve teknik anlamdaki değerlendirmeler Ahlat’a yakışan bir otogarın artık Ahlat’a kazandırılma zamanının geldiğini görüyoruz. Takriben bir veya 1,5 ay sonra ihaleye çıkacağımız bir aşamaya geldi" dedi.



“Vaat ettiğimiz hiçbir projemizi yarıda bırakmamak üzere devam ediyoruz”


Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, vaat ettikleri hiçbir projeyi yarıda bırakmamak üzere devam ettiklerini belirterek, “Hemen yanı başında 4 yıldızlı otel ve gençlik kampı gibi bir çalışmamız var. Yanı başında turizm tesislerimiz var. Biz bir taraftan ilçemizde 10 mahalle üzerinde aktif faaliyet yürütmek üzere projeler sürecine girdik. Kırklar Mahallesi’nde açık ve kapalı cezaeviyle başlayan bir çalışmamız var. Yine orada bundan sonra ki aşamalarda muhtemelen otel, restoran, taşımacılık alanları da olacak. Hemen yanı başında çiftçilerimize ve şehrimize hitap edecek bir trafo merkezimiz var. Onun çalışması da tamamlandı. İkikubbe, Tahtısüleyman ve Harabeşehir kentsel tasarım projemiz ve Kale projemiz onaylandı. Çalışmalarımız devam ediyor. Selçuklu Mahallesi’nde bulunan AVM’nin onaylanma işlemi ve ihalemiz bitti ve artık işletmeye açılış sürecine taşıdık. O da halkımıza hayırlı olsun. Kısacası vaat ettiğimiz hiçbir projemizi yarıda bırakmamak üzere devam ediyoruz. Sahilde ise 4 yıldızlı otelimizin ve gençlik kampının şubat ayında ihalesine çıkıyoruz. Hemen arkasında ise otogarımızın ihalesine çıkıyoruz. 10 mahallemizde 10 dev projeyle şehrimizi yeniden ecdadın bırakmış olduğu o cazibe merkezine, destinasyona dönüştürme gayretindeyiz. Bizim için ana mesele turizmde kültürel mirasımızın ihyasıyla alakalı konuydu. 20-25 milyon gibi iyi bir yatırımla Müze ve Karşılama Merkezimizle de tamamlamış olduk. Bizim meselemiz bu millete hizmettir. Durmak yok yola devam. İlçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. (SAD-MSA-Y)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.