GENEL - 17 Aralık 2017 Pazar 09:46

Bitlis’te 386 yetim giydirildi

A
A
A
Bitlis’te 386 yetim giydirildi

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (BİTLİS İHH) tarafından Tatvan ilçesinde yetim çocuklara yönelik “Yetim Giydirme” programı düzenlendi.

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (BİTLİS İHH) tarafından Tatvan ilçesinde yetim çocuklara yönelik “Yetim Giydirme” programı düzenlendi.


Bitlis İHH’nın Tatvan ilçesindeki dernek binasında düzenlenen programa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Erdal Necip Yardım ve eşi Hatice Yardım, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve eşi Melek Aksoy ile çok sayıda davetli katıldı. Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan tarafından karşılanan Vali Ustaoğlu ve diğer davetliler, program vesilesiyle il genelindeki yetim çocuklarla bir araya geldi. Bir süre çocuklarla sohbet edip onlarla yakından ilgilenen Vali Ustaoğlu, daha sonra çocuklarla birlikte aynı sofrada yemek yedi. Bitlis İHH’nın çalışmaları ile ilgili Başkan Muzaffer Taşcan’dan bilgi alan Vali Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, yetim çocuklara oyuncak hediye etti.


Programda konuşan Vali Ustaoğlu, tarihten gelen paylaşımcılığımızın çok iyi sonuçlar verdiğini söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde sosyal yardımlaşması ve vakıf faaliyetleri bu kadar güçlü başka bir ülke olmadığına dikkat çeken Ustaoğlu, “İHH başta olmak üzere bütün vakıflarımız; yoksulların, yetimlerin sesi oluyor. Sadece Müslümanlara yönelik değil, mazlumlara yönelik faaliyetler yürütüyorlar. Bu anlamda bu hizmette emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.


Bitlis İHH’nın 2017 faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan ise, “Gönüllü destekçilerimizin katkıları ile 2017 yılında da eğitim çalışmaları, nakdi ve ayni yardım faaliyetleri, yetim çalışmaları ve çeşitli sosyal aktivite çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda Bitlis İHH olarak 2017 yılında desteklenen yetim aile sayımız 252, doğrudan desteklenen yetim çocuk sayımız 386, dönemsel olarak desteklenen yetim çocuk sayımız 727, doğrudan ve dönemsel olarak desteklenen toplam yetim çocuk sayımız ise bin 113’tür. Bunun yanında İHH İnsani Yardım Vakfı genel merkezi ve gönüllü sponsor ile gönüllü destekçilerimizin katkılarıyla 2017 yılında toplam 450 aileye giyim yardımı, 98 aileye nakdi yardım, 500 aileye gıda yardımı olmak üzere toplam bin 48 aileye yardım desteği sağlanmıştır. Ayrıca 352 aileye kurban ve adak eti dağıtılarak, bin 13 yetim, mülteci ve ihtiyaç sahibi çocuğa ise giyim yardımı desteği sağlanmıştır. Bu yardım faaliyetlerimizin yanında çocuk ve gençlerimize yönelik olarak birçok sosyal aktivite ve eğitici kurslarda açılmıştır. Yapmış olduğumuz tüm bu faaliyetler gerek genel merkezimizin ve gerekse duyarlı hayırseverlerimizin destekleri ile yapılmıştır. İnşallah yine onların destekleri ile bu faaliyetlerimiz 2018 yılında da artarak devam edecektir” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından davetliler tarafından İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yetim çocuklar için Bitlis İHH’ya gönderilen giyim yardımları ve çocuk kumanya paketlerinin dağıtımı yapıldı. Giyim yardımları kapsamında il genelindeki 386 yetim çocuğa giyim yardımında bulunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da Yenidoğan Canlandırma Programı uygulama eğitimi düzenlendi Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı) uygulama eğitimi düzenlendi. 7-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında olmak üzere üç gün sürecek olan uygulayıcı eğitimine İl Sağlık Müdürlüğü hizmet başkanları, idareciler, Elazığ Fırat Üniversitesinden akademisyenler, hastane başhekimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen yetkili eğitimciler ile Elazığ genelindeki sağlık kurumlarından toplam 48 kursiyer sağlık çalışanı katıldı. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan ve eğitim konusu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Emrah Gecekuşu, "Yeni bir yaşamın başlangıcı olan doğum her ne kadar doğal bir olay olsa da bazen dışarıdan müdahale ve destek gereksinimi gösterebilmektedir. Bilindiği üzere doğumda karşılaşılan en büyük zorluklardan birisi su içinde yaşayan bebeğin hava solumaya başlaması için gerçekleşen geçiş sürecidir. Bebeklerin çoğunluğu bu geçiş sürecini sorunsuz atlatırken bir kısmı yardıma gereksinim duyabilmektedir. İşte bu noktada sağlık çalışanlarımızın atacağı hayati adımlar büyük önem taşımaktadır. Doğumun ardından soluk almakta güçlük çeken bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları bebeğin bundan sonraki yaşamının niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur" dedi. Dünyada her yıl ölen 4 milyon bebekten 3 milyon bebeğin doğumun ilk haftasında kaybedildiğini belirten Dr. Gecekuşu, "Bu ölümlerin yaklaşık yüzde 23’ünü ise asfiksi oluşturmaktadır. Asfiksiden kaynaklı ölümlerin önemi, bu ölümlerin önlenebilir olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma/Neonatal Resüsitasyon Programı yürütülmektedir. Program kapsamında ülke çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir. İlimizde de yenidoğana dokunan tüm sağlık personeline bu eğitimleri vermeyi hedefliyoruz. Üç gün sürecek olan sertifikalı eğitim programımızın tüm katılımcılara faydalı olmasını dilerken, sonuçlarının ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz" diye konuştu.
Manisa Emniyet ve jandarmadan okullarda trafik eğitimi Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ve jandarma trafik ekipleri merkez ve köylerdeki okullarda öğrencileri bilgilendirdi. Trafik Haftası Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantılarıyla devam ediyor. Simülatörle emniyet kemerinin önemi anlatıldı Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’nde simülatör gösterisi yaparak öğrencilere emniyet kemeri takmanın önemi uygulamalı olarak anlatıldı. Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi okul bahçesinde kurulan simülatör önce görevli trafik ekiplerince öğrencilere emniyet kemeri takmanın önemi anlatıldı sonrada öğrencilerin bindiği araçta uygulamalı olarak anlatıldı. Jandarma trafik ekipleri okullarda Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri de köy okullarında trafiğin önemi hakkında öğrencilere bilgi vermeye devam ediyor. İlçeye bağlı Bağlıca Mahallesi Halil Duran İlköğretim Okulunda öğrencilerle bir araya gelen jandarma trafik ekipleri öğrencilere trafik kuralları hakkında önemli bilgiler verdi. Sarıgöl Bağlıca Halil Duran İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Balamutcu, "Trafik Haftası nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize trafik konulu bilgiler verdi. Oldukça yararlı oldu. Jandarma Trafik ekiplerine teşekkür ederim." dedi.