YEREL HABERLER - 11 Nisan 2017 Salı 12:49

Tatvan Devlet Hastanesi bölgeye hizmet verecek

A
A
A
Tatvan Devlet Hastanesi bölgeye hizmet verecek

Bitlis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Adnan Budak, Sağlık Bakanlığı tarafından B statüsünden A2 statüsüne yükseltilen 400 yatak kapasiteli Tatvan Devlet Hastanesinin artık tüm bölgeye hizmet edebilecek kapasiteye kavuşacağını söyledi.

Bitlis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Adnan Budak, Sağlık Bakanlığı tarafından B statüsünden A2 statüsüne yükseltilen 400 yatak kapasiteli Tatvan Devlet Hastanesinin artık tüm bölgeye hizmet edebilecek kapasiteye kavuşacağını söyledi.


Tatvan Devlet Hastanesinin B statüsünden A2 statüsüne yükseltilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Bitlis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Adnan Budak, Bitlis genelinde 7 hastane ve 1 ağız ve diş sağlığı merkezi bulunduğunu ifade etti. İlde yüksek sınıfta hastane bulunmaması nedeni ile birçok hastanın il dışına sevk edilmek zorunda kalındığına dikkat çeken Budak, “Genel sekreterlik görevine başladığımızdan itibaren ben ve ekibim Bitlis’e yüksek sınıfta bir hastane kazandırma çabası içinde olduk. Sayın milletvekilimiz, sayın valimiz ve kurumumuzun büyük katkılarıyla Bitlis - Tatvan Devlet hastanesi A2 sınıfına yükseltilmesi kararı Sağlık Bakanlığımızca onaylandı. Kısaca A2 hastane tanımı yapmak gerekirse; bünyesinde dahiliye, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum ve çocuk hastalıkları olmak üzere 4 branşın her birinden en az 6 uzmanın bulunduğu, komplike hastaları tedavi edebilen, üçüncü seviye acil servisin ve üçüncü basamak yoğun bakım ünitesinin olduğu hastanedir” dedi.


Statü değişikliğinden sonra hastane bünyesinde üçüncü seviye acil servis kurularak tüm acil durumlara müdahale edebilir duruma getirileceğini kaydeden Budak, “Bitlis-Tatvan Devlet Hastanemizin B grubu hastaneden A2 grubu hastaneye geçişiyle öncelikle bünyesinde ana branşlarda uzman düzeyinde sürekli hizmet sağlanan üçüncü seviye acil servis kurulacak ve tüm acil durumlara müdahale edebilir olacak. Acil servisimiz sadece Bitlis’e değil tüm bölgeye hizmet edebilecek kapasiteye kavuşacaktır. Ayrıca 3. basamak yoğun bakım ünitesinin kurulmasıyla ilimizde, daha önce ileri düzey yoğun bakım olmadığı için yapılamayan tüm cerrahi operasyonlar yapılabilir hale gelecek, bununla birlikte çocuk yoğun bakım kurularak ve yeni doğan yoğun bakım kapasitemiz arttırılarak ilimizin il dışındaki hastanelere olan ihtiyacı azaltılacak. Bu sayede hastalarımız farklı illerde yaşadıkları sıkıntılardan kurtulacak” diye konuştu.


Sağlık hizmeti açısından en zorlu ve kaliteli olması gereken süreçlerden birinin de onkoloji (kanser) hastaları olduğunu dile getiren Budak, şöyle konuştu:


“Kanser hastalığı bir kişinin kendi kendine yürütemeyeceği bir süreçtir. İlimizde bu hastaların tedavileri maalesef tam olarak yapılamamaktaydı. Bu nedenle ailesinde kanser hastalığı bulunanlar tedavi için dış illere gitmek, hatta taşınmak zorunda kalıyordu. Hastanemizin sınıfı yükseltilerek ve gereken onkoloji ünitelerini kurarak onkoloji hastalarımıza tam bir hizmet vermeye başlayacağız ve kanser hastalarımızı evinden alıp evine bırakarak nerdeyse evlerinde tedavi olmalarını sağlayacağız. Bununla birlikte hastanemizin yan dal branşlarında uzman sayısı arttırarak, tanı ve tedavi imkanları konusunda eksiklikleri azaltacağız. Tüm bunların beraberinde hastanemiz Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile entegre edildiğinde profesör ve doçent düzeyinde poliklinik hizmetleri başlayacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2024 yılının ilk patenti Türk Patent Kurumu tarafından tescil edildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi “Fikri ve Sınai Haklar” alanı ile ilgili son yıllarda gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar sonucunda patent ve faydalı modellerle ilgili başarılı sonuçlar elde ediyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda başarıyla tamamlanan “Batı müziği teori ve uygulaması dersinde armonik küp materyali destekli öğretimin öğrencilerin erişi düzeylerine etkisi” başlıklı yüksek lisans tezinden üretilen "Armoni Eğitiminde Kullanılmak Üzere Küp”e ilişkin patent başvurusu, Türk Patent Kurumu tarafından tescil edildi. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) aracılığıyla 30 Kasım 2022 tarihinde Türk Patent Kurumu’na başvurusu yapılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Müzik Eğitimi Bilim Dalı öğrencisi Sait Murat Oğuz’un Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Aydıner Uygun danışmanlığında tamamlamış olduğu “Batı müziği teori ve uygulaması dersinde armonik küp materyali destekli öğretimin öğrencilerin erişi düzeylerine etkisi” başlıklı yüksek lisans tezinden ürettiği "Armoni Eğitiminde Kullanılmak Üzere Küp”e ilişkin patent başvurusu Türk Patent Kurumu tarafından 30 Nisan 2024 tarihinde tescil edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, öğretim üyesi ve öğrenciyi tebrik ederek ülkemize ve üniversitemize değer katacak patent ve markalaşma faaliyetlerine verilen desteğin artarak devam edeceğini ifade etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi araştırma çıktılarının katma değerli ürüne ve markaya dönüştürülmesinin çok kıymetli olduğunu belirten Rektör Uslu, bu çerçevede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla çok önemli çalışmaların da yürütüldüğünü, birçok alanda öncü olan üniversitenin kısa zamanda çok önemli patent ve markalaşma çalışmalarıyla adından daha fazla söz ettiren bir yükseköğretim kurumu olacağını belirtti.
Niğde Vali Çelik, Nar, Gösterli ve Kayırlı Köylerini ziyaret etti, vatandaşların taleplerini dinledi Niğde Valisi Cahit Çelik, ilçe, belde, köy ve mahalle ziyaretleri çerçevesinde Nar, Gösterli ve Kayırlı köylerini ziyaret etti. Köy sakinleri ile bir araya gerek sorun, görüş ve talepleri dinleyen Vali Çelik, yapılan ve yapılması planlanan yatırımları da yerinde inceledi. Ziyaretlerinin ilkini Nar Köyüne gerçekleştirerek burada vatandaşlarla bir araya gelen Niğde Valisi Cahit Çelik, köydeki kültür varlıklarını ve özel idare tarafından yapılan yatırımları yerinde inceledi. Nar Köyü ziyaretinin ardından Gösterli Köyüne giden Vali Çelik, köy okulunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, okulun fiziki durumu ve öğrencilerin eğitim durumları hakkında okul yönetiminden bilgi aldı. Daha sonra Gösterli Köyü sakinleri ile bir araya gelen Vali Çelik Kayırlı Köyüne giderek Şehit Piyade Onbaşı Ertuğrul Üstün’ün baba ocağını ziyaret etti. Kayırlı İlköğretim Okulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Çelik, burada da köy sakinleri tarafından iletilen sorun, görüş ve talepleri dinledi. Köy ziyaretlerinde eğitim, sağlık, tarım, su ve elektrik gibi konuların görüşüldüğü toplantılar gerçekleştiren Vali Cahit Çelik; “Valiliğimiz başta olmak üzere devletimizin tüm kurumlarının kapıları vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Bizlerde herhangi bir talep ya da sorun için merkeze gelemeyen vatandaşlarımızı dinlemek ve çözüm üretmek üzere köylerimizi ziyaret ediyor, sorunları yerince inceliyoruz. Bu ziyaretlerimizin amacı vatandaşlarımızın dertlerini yerinde dinlemek onlarla hasbihal etmektir. Bu sayede İhtiyaçları, sorunları birebir paylaşma imkânı oluyor. Zaten gerek İl Özel İdaremiz gerekse de Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla bugüne kadar köylerimize yönelik çok önemli hizmetlerin yapıldığını görüyoruz. İnşallah bundan sonrada yapılmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi. Yapılan toplantılarda vatandaşların ilettikleri talep, sorun ve görüşleri tek tek dinleyen Vali Çelik, sorunların ivedilikle çözümü konusunda ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.