YEREL HABERLER - 26 Temmuz 2017 Çarşamba 10:19

TÜGVA’dan yaz okulu

A
A
A
TÜGVA’dan yaz okulu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bitlis İl Temsilciliği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tatvan ilçesindeki ortaokul öğrencilerine yönelik yaz okulu açıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bitlis İl Temsilciliği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tatvan ilçesindeki ortaokul öğrencilerine yönelik yaz okulu açıldı.


Öğrencilerin yaz tatillerini faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlamak için çalışma başlatan TÜGVA Bitlis İl Temsilciliği, bu kapsamda ilçedeki ortaokul öğrencilerine yönelik yaz okulu uygulamasını başlattı. Toplamda 100 öğrencinin eğitim göreceği etkinliklerde; erkek ve kız öğrenciler için temel dini eğitim konularının yanı sıra sosyal ve sportif faaliyetlere de yer veriliyor. Yaz okulu programı kapsamında öğrenciler; spor aktivitelerin yanı sıra el sanatları, edep-adap sohbetleri, ahlak, iman, Kur’an-ı Kerim, Elifba, siyer, ilahi, marş, voleybol, basketbol, tenis, badminton, masa tenisi, kültürel geziler, satranç gibi alanlarda eğitim görecek.


Yapılan program ile ilgili bilgi veren TÜGVA Bitlis İl Temsilcisi Cihad Veysel Aki, “Türkiye Gençlik Vakfı olarak ortaokul öğrencilerimize yaz tatillerinde okul yorgunluklarını çeşitli aktivite ve oyunlarla atacakları, arkadaş bağlarını kuvvetlendirecekleri, eğlenirken de kendilerini ahlaki ve manevi olarak geliştirmeyi ihmal etmeyecekleri yaz okulu programımıza hayırlısıyla başladık. Öğrencilerimizin zihinsel, fiziksel ve ahlaki gelişimlerine bir nebze de olsa katkıda bulunarak, eğlendirirken aynı zamanda öğrenmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz. Tertiplediğimiz bu yaz okulumuzda katkılarından dolayı Tatvan Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan Beyefendi’ye, Tatvan Belediye Başkanı Sayın Fettah Aksoy’a, Bitlis İl ve Tatvan İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine ve yine Tatvan İlçe Müftülüğümüze teşekkürlerimizi sunarız” dedi.


TÜGVA Bitlis Ortaokul Koordinatörü Ümit Akın ise, “Bitlis’in en ücra köylerine kadar gidip oradaki genç kardeşlerimizle, öğrencilerimizle yaz okulu programını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Merkezileşmeden ziyade uzak-yakın demeden tüm çocuklarımıza hizmet vermek suretiyle onlarla bir arada bulunmak en önemli ilkelerimizden biridir. Bundan dolayı yaz okulumuz, köy okullarımızda ve şehir merkezimizde 4 hafta boyunca devam edecek olup, dördüncü haftanın sonunda tüm yaz okulu öğrencilerimizle gerçekleştireceğimiz kültür gezisi ve 2 gün sürecek doğa kampı ile son bulacaktır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan’la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK’nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington’da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. “NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var” Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, “Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna’daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO’nun güney kanadının Türkiye’ye ihtiyacı var, Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.