DÜNYA - 15 Ocak 2012 Pazar 22:23

BEŞİKTAŞ 3 PUANI 3 LLE ALDI

A
A
A
BEŞİKTAŞ 3 PUANI 3 LLE ALDI

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Bursaspor’u 3-1 yenerek puanını 39’a yükseltti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Bursaspor karşısında takım olgusunu sahada gösterdikleri için kazandıklarını söyledi. Carvalhal, Bursaspor’un son dönemi iyi geçirerek karşılarına çıktığını belirterek, "İyi bir maç oldu. Bursaspor çok iyi bir takım. Bugün takım olgusunu sahada gösterdiğimiz için maçı kazandık. Rakibi iyi çalışmıştık. Maça iyi başladık. Topu rakibin baskı bölgesinin dışında çevirdik. Ofans hattımız da
agresifti. Zor bir rakibe karşı, galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.
Taraftarlara teşekkür eden Carvalhal, "Bizi büyük bir destek verdiler. Ayrıca KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Lefter Küçükandonyadis ile kayakçı Aslı Nemutlu için üzüntülerimi göndermek istiyorum" diye konuştu.
Karşılaşmanın 45. dakikasında Sestak’ın kafa vuruşunda Rüştü’nün tuttuğu topu çizginin içinde mi kontrol ettiği sorusuna Portekizli teknik adam, "Hakem kararları ile ilgili yorum yapmadım, şimdi de yapmayacağım" yanıtını verdi.
Beşiktaşlı futbolcu Hugo Almeida, kendisinin gol atmasından çok takımın kazanmasının önemli olduğunu belirterek, "Attığım goller değil. Atmadığım maçları kazanmamız ve şampiyon olmamız önemli. Ben de gol atmak istiyorum. Gol sayımı arttırmak istiyorum. Ancak önemli olan takımın kazanması. Bunu başarıyorsak diğer konuları fazla düşünmemek lazım" dedi.
Vatandaşı Quaresma’nın olmamasının kendisini etkileyip etkilemediği soru üzerine Hugo Almeida, "Benim Quaresma ile tanışmam buraya dayanmıyor. Genç milli takımlardan, A milli takıma, Porto’da beraber oynadım. Nereye hareketlendiğimi bilmesi farklı pozisyonlar çıkarabilir. Olmamasının farklı etki yaptığını düşünmüyorum. Ben her zaman elimden geleni yapıyorum" diye konuştu.
Siyah-beyazlı takımın ikinci golünü atan Edu ise sisteme giderek adapte olduğunu ifade ederek, "Sağda, solda veya ortada oynamak sıkıntı arz etmiyor. Devamlı bunun üstünde çalışıyoruz. Zaman geçtikçe daha da sisteme adapte oluyorum. İyi şeyler yapıyoruz. Bu sistem sürdükçe gol atacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise Beşiktaş karşısında çok pozisyona girmelerine rağmen bunları değerlendiremediklerini ve mağlup olduklarını söyledi. Sağlam, ligin ikinci yarısına iyi başlangıç yaptıklarını ve Beşiktaş karşısında da bu çıkışlarını sürdürmek amacında olduklarını dile getirerek, "Rakibimiz iyi bir kadroya sahip. Maalesef oyunun başında bireysel hatadan bir gol yedik. Sonra maçı dengeledik. İkinci yarı tamamen bizim kontrolümüzde geçti. Pozisyon üretmeye çalıştık ama girdiğimiz
pozisyonları değerlendiremedik ve istemediğimiz şekilde mağlup olduk. Maçın skorunun bu olmaması gerekiyordu. Birçok pozisyonumuz vardı" dedi.
Hakem hatalarından yakınan Sağlam, ilk yarının sonlarına doğru Sestak’ın kafa şutuyla ilgili olarak, "Rüştü’nün topu tuttuktan sonra içeriye çekmesi çok net şekilde çizginin içinde görülüyor. Ayrıca İsmail’in ikinci sarı kartla oyun dışında kalması gerekiyordu. Stepanov’un ceza alanı içinde düşürülmesi var. Hakem kötü niyetli demek istemiyorum ama bazı pozisyonları kaçırdı. Sonuçta Beşiktaş kazandı, tebrik ediyorum. Bizim bireysel hataları aza indirmemiz gerekiyor. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama hayat
devam ediyor, cumartesi günü oynayacağımız maça bakıyoruz" diye konuştu.
Sağlam, şampiyon olduktan sonra takımın performansında düşüş yaşandığı yorumu üzerine, "Şampiyon olduktan sonra geçen sezonu 3. bitirdik. Bu bütçelerle bir Anadolu takımının şampiyon olup, ertesi sene 3. olması önemli bir olaydır. Geçmişe baktığımızda şampiyon olan takımların sonrasında rehavete kapılıp, sonraki yıl gerilere gittiğini görüyoruz. Bu sene şanssız geçirdiğimiz ilk yarıdan sonra ikinci yarıya iyi başlamıştık. Daha önümüzde 14 maç var. Kalan bölümde iyi performans ortaya koyup ligi
bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Yeni transfer Pinto’yu neden oynatmadıkları sorusuna Sağlam, "Pinto cuma günü geldi, işlemleri yetişmedi. Zaten yeni katıldığı için bugün oynatamazdık. İnşallah önümüzdeki günlerde takıma katkı sağlayacaktır" şeklinde cevap verdi.
Bursaspor’un savunma oyuncusu İbrahim Öztürk de İstanbul’a 3 puan için geldiklerini belirterek, "İkinci yarıya iyi başlamıştık ve bunu devam ettirmek istiyorduk. Maç genelinde rakip fazla pozisyon bulmadan 3 gol attı, biz net pozisyonları kaçırdık. Onları atsak daha farklı bir skor olabilirdi. İkinci yarıda oyun üstünlüğü bizdeydi. Ama istediğimiz sonucu alamadık. Artık puan kaybına tahammülümüz yok. İnşallah bunu ders olarak algılayıp hatalar yapmadan yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.
Milan Stepanov ise Beşiktaş karşısında iyi oynadıklarını ifade ederek, "İlk 15 dakika Beşiktaş iyiydi geri kalan dakikalarda biz üstündük ama şanssız goller yedik. Kafamızı kaldırıp, önümüzdeki maçlarda daha iyi performans sergilemeliyiz" diye konuştu.
İlk yarının sonunda çizgiyi geçip geçmediği tartışma konusu olan pozisyonla ilgili bir soru üzerine Stepanov, "Biz o pozisyonu tam olarak göremedik. Hakem gol değil dedi devam ettik. Ancak bize dediklerine göre top çizgiyi geçmiş" açıklamasında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir