SPOR - 19 Şubat 2017 Pazar 17:27

Boluspor - Ümraniyespor maçının ardından

A
A
A
Boluspor - Ümraniyespor maçının ardından

TFF 1. Lig’in 21. haftasında Boluspor kendi evinde Ümraniyespor’u 1-0 mağlup ederken, iki takımın teknik adamları maç sonunda açıklamalarda bulundu.
Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, "Uzun süreden sonra galip geldik. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Zaman zaman kendimizi zora soktuk bu bir gerçek. İlk devre ve özellikle son 20 dakikada yakaladığımız pozisyonlarda ya son vuruşları iyi yapamadık ya da bireysel düşünüp takıma katkı sunmayı unuttuk" dedi.
Maçın orta hakemi Erkan Özdamar ile ilgili bir şey söylemek istemediği ifade eden Çapa, "Bu karşılaşma başka bir yerde oynanmış olsa hakem bu kadar rahat bir maç yönetebilir miydi bilemiyorum. Bizler bir şey yaptığımız zaman otomatikman ceza alıyoruz ve belirli mesafeyi korumak zorundayız. Bugün futbolun sadece sahada oynanmadığını da gördük. Sadece sizin göstermiş olduğunuz performansın yeterli olmadığı gördük. Allah hepimizin yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

"Kazanmayı çok istedik"
Ümraniyespor Tenik Direktörü Erkan Sözeri ise, karşılaşmanın mücadele açısından Süper Lig ayarında olduğu ifade etti. Sözeri, "6 haftadır kazanamamış bir rakibimiz vardı. Dolayısıyla maça çok stresli çıkacaklardı. Biz skoru devre bitimine hatta 50. dakikaya kadar lehimizde gol yemeden götürürsek rakibin risk alacağını ve bizim pozisyon bulacağımızı, kazanmaya yakın olacağımızı hesap etmiştik. Ama maalesef 5. dakikada yediğimiz gol bütün planlarımızı bozdu. Bütün planlarımızı bozmasına rağmen mücadeleden taviz vermedik. Bence çok iyi mücadele ettik. Boluspor’da iyi mücadele etti. Futbol anlamında değil ama mücadele anlamında Süper Lig ayarında bir karşılaşma oldu. Boluspor çok istedi, çok iştahlıydı. Biz de çok istedik, pozisyonlar bulduk. Risk aldığımız dönemlerde, özelikle 75. dakikadan sonra bir kaç tane de pozisyon verdik. Aslında biz bunları yakalamalıydık skoru lehimimize götürsek. Mağlup olduk, söylenecek fazla bir şey yok" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.