GENEL - 08 Eylül 2018 Cumartesi 19:32

Cezaevindeki çocuklarına af için Ankara’ya yürüyorlar

A
A
A
Cezaevindeki çocuklarına af için Ankara’ya yürüyorlar

İstanbul’da yaşayan Ümit Arpa ve beraberindeki 3 kişi, çocukları için af istediklerini belirterek, Ankara’ya başlattıkları yürüyüşün 6.

İstanbul’da yaşayan Ümit Arpa ve beraberindeki 3 kişi, çocukları için af istediklerini belirterek, Ankara’ya başlattıkları yürüyüşün 6. gününde Bolu’ya ulaştı.


İstanbul’da yaşayan Ümit Arpa isimli bir vatandaş, uyuşturucuyla yakalandıktan sonra tutuklanarak 12 yıl 8 ay hapis cezası alan oğlu için af istediğini belirterek, Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Ankara’ya yürüyüş başlattı. Daha önce cezaevi görüş günlerinde ve sosyal medyada tanıştığı Salim Eroğlu, Hatice Adaman ve Gülten Karateke de yürüyüşte Arpa’ya katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen 4 kişi, yürüyüşlerinin 6. gününde Bolu’ya ulaştı.


Bolu’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde mola veren yürüyüşçülerden Ümit Arpa, kader kurbanlarına af istediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımıza, kader kurbanlarından, mahkumlarımızdan af için yürüyorum. Değerli Cumhurbaşkanımız, komutanımız, devlet büyüklerimizden rica ediyorum, Sizler de anne babaydınız. Sizin de evlatlarınız var. Allah rızası için duyun sesimizi. Tabii ki her insan suçlu değildir. Arkadaş kurbanları var. Suçsuz insanlara, kader kurbanlarına af istiyoruz” dedi.


Hafta sonu Ankara’ya ulaşmayı tahmin eden Arpa, yürüyüşüne 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden başladığını ve diğerlerinin kendisine sonradan katıldığını söyledi. Arpa, yürüyüş boyunca kendilerine katılacakların da olacağını kaydetti.


Yağmur yazmazsa dışarıda, imkanı verirse de otellerde kaldığını söyleyen Arpa, "İzmit’te köprü altına yattım. 48 yaşında ben bir babayım. Oğlum için köprü altında da kaldım. Sayın Cumhurbaşkanım siz de bir babasınız. Siz de bir dönem mahkum oldunuz. Allah aşkına duyun sesimizi” ifadelerini kullandı.



"Adaletin artık bize yüzünü göstermesini bekliyoruz”


Yürüyüşe Ümit Arpa ile İstanbul’dan katılan ve 2 oğlu da cezaevinde olan Hatice Adaman ise "İlk bunu bize Cumhurbaşkanımız söyledi. Cezaevinde binlerce suçsuz günahsız insanlar var dedi. Gerçekten cezaevnde binlerce çocuğumuz, gencimiz çürüyor. Benim oğlum 16 yaşında girdi, şimdi 29 yaşında. Biz artık yüzlerini cezaevlerine dönmelerini istiyoruz. Adaletin bir lütuf olmadığını, gereklilik olduğunu söylüyorum. Sayın Devlet Bahçeli de bunu söyledi. Defalardır da kader kurbanlarına af vereceğini söyledi. Biz onlara bir adım attık. Şimdi onların bize adım atmasını bekliyoruz. Adaletin artık bize yüzünü göstermesini bekliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Fırtınada bir minaresi devrilen caminin diğer minaresi kontrollü olarak yıkılıyor Çankırı’da, kuvvetli rüzgar sebebiyle bir minaresi devrilen caminin diğer minaresinin kontrollü olarak yıkımına başlandı. Yıkım çalışmaları dron ile havadan görüntülendi. Çankırı’da 20 Nisan’da meydana gelen fırtına sebebiyle il merkezi Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri yıkıldı. Geriye kalan diğer minarenin de herhangi bir risk oluşturmaması için kontrollü yıkımına karar verildi. Alınan karar sonrasında minarenin yıkımına başlandı. Ekiplerin yıkım çalışması dron ile havadan görüntülendi. "Can kaybının olmaması Çankırı’mız için çok büyük bir şans oldu" Minarenin yıkımından sonra caminin yeniden ibadete açılacağını belirten İl Müftüsü Mehmet Şahin, "20 Nisan Cumartesi günü hava muhalefeti nedeniyle çifte minareli camimizin bir minaresi şiddetli rüzgara dayanamayıp yıkıldı. En büyük şansımız, caminin önü 4 yol olmasına rağmen herhangi bir can kaybı olmaması. Bu bizim için çok büyük bir teselli oldu. Diğer minaremizle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu araştırma neticesinde, yıkımına karar verildi. AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediyemiz ve Valiliğimiz ile Valimizin talimatlarıyla hasar alan minaremizi bugün itibarıyla yıkmaya başladık. Ekiplerimiz şu anda geldiler ve çalışmaya başladılar. İnşallah en kısa sürede yıkımı tamamlanacak. Camimiz ve Kur’an kursumuz şu anda ibadete kapalı. Yıkım sonrası inşallah camimizi ve kursumuzu açacağız. Çankırı’mıza çok geçmiş olsun diyorum. Can kaybının olmaması Çankırı’mız için çok büyük bir şans oldu" diye konuştu. Bademlik Camii İmam Hatibi Burhan Şen ise, "Şiddetli fırtınadan dolayı camimizin bir minaresi yıkıldı. Geriye kalan minarenin de risk oluşturmaması için profesyonel ekipler tarafından yıkılıyor" dedi.