YEREL HABERLER - 23 Nisan 2015 Perşembe 20:16

Alman Haberciler Burdur'u Gezdi

A
A
A
Alman Haberciler Burdur'u Gezdi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından oluşturulan Medya Köprüsü Projesi, Nünberg Heyeti Çalışma Ziyareti Programı kapsamında Alman Gazeteciler, Burdur’u ziyaret etti.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ile birlikte Burdur’a gelen 17 Alman haberciyi, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop ve Yönetim Kurulu üyeleri Nuri Yıldırım, Adnan taraşlı ve Serkan Şimşek karşıladı. Alman haberciler, Burdur programı kapsamında Burdur’a bağlı Karakent Köyü’nde kurulan Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Lisinia Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, Alman Habercilere merkez hakkında bilgi verdi. Öztürk Sarıca daha sonra Lisinia merkezini gezdirerek, lavanta tarlası ve hayvanların rehabilite edildiği alanları gezdirdi. Alman gazeteciler, burada tedavileri devam eden kurtlar, leylekler ve şahinlere büyük ilgi gösterdi.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından oluşturulan Medya Köprüsü Projesi hakkında bilgi veren Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, “Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin medya Köprüsü, AB Projesi kapsamında Almanya’dan 17 meslektaşımız bölgemizde bugün Burdur ilimizi ziyaret ediyoruz. Burdur’da Gazeteciler Cemiyeti’nin misafiriyiz. Şu anda da Lisinia Bölgesi’ndeyiz. Buradaki çevre hareketini özellikle yaban hayvanlarının rehabilite edilerek, doğaya bırakılışı ile ilgili Alman meslektaşlarımızın, gazeteci arkadaşlarımızın ilgisini çekti burası, duymuşlar, burayı ziyaret ettik. Aynı zamanda tabi ki bizim gazeteciler arasında işbirliğini geliştirdiğimiz bir projedir. İnşallah Burdur Gazeteciler Cemiyetimize de Almanya’nın bir bölgesindeki şu anda aramızda da bulunan 8 tane ayrı gazeteci örgütü var. O örgütlerden birisini de Almanya’daki meslektaşlarımızla kardeş, partner yapmak istiyoruz, bulunma amacımız budur. Burada Burdur Gölü’nün özellikle her geçen dönem çekilen, kuruyan Burdur Gölü’ne dikkat çekmek istedik ve bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini de gelen meslektaşlarımıza göstermek istedik, çok keyifli ve çok mutlu oldular, hayran kaldılar. 6 günlük bir çalışma ziyareti ve bölge turundan sonra Almanya’ya geri dönecekler” diye konuştu.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin, Avrupa Birliği projeleri üretmeye devam edeceğini dile getiren Başkan Yeni, “Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin projeleri Medya Köprüsü projesi ile sınırlı değil, biz çok değişik ülkelerle işbirliği yapıyoruz. Antalya Bölgesi, Burdur, Isparta, Antalya ile bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Onun için bugün Burdur’dayız. Antalya’nın kendi çevresini de sınırlı bırakmak istemiyoruz ama biz tabi meslektaşlarımızın da vizyonunu, eğitimini kendi bilgilerini güncelleyecek bir takım çalışmalara da önem veriyoruz. Yabancı gazetecilerle yapmış olduğumuz çalışmalar daha çok bizim meslektaşlarımızın vizyonunu açan, bilgilerini güncelleyen önemli projelerdir. Önümüzdeki dönemde Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak, yine bölgedeki cemiyetlerimizin ve gazeteci arkadaşlarımızın kullanıp, faydalanabilecekleri doğrudan haber kameramanlığı gibi, röportaj teknikleri gibi, haber fotoğrafçılığı gibi daha uzun süreli meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek eğitimler yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
HABERCİLER YEMEKTE BULUŞTU
Alman basını, Burdur ziyareti kapsamında öğle saatlerinde Burdurlu habercilerle yemekte buluştu. Burdur Belediyesi tarafından desteklenen yemeğe Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz de katıldı. Çok iyi yabancı dili olan Başkan Ercengiz, Alman gazetecilerle sohbet ederek kendini tanıttı. Alman Gazeteciler öğle yemeğinde yöresel Burdur Şiş, keçi sütünden yapılmış organik Burdur Yoğurdu ve Ceviz Ezmesi’nin tadına baktı.
Alman Gazetecileri Burdur’da ağırlamaktan keyif aldıklarını dile getiren Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop, “Avrupa Birliği ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti ortaklaşa düzenlediği Medya Köprüsü Projesi kapsamında Almanya’dan gelen gazeteci arkadaşlarımızın bizlerle buluşmasını sağlayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne çok teşekkür ediyorum. Sizlerin de Burdur’u kardeş şehir olarak görmenizi istiyoruz. Bu kapsamında desteklerinizi bekliyoruz. Burdur’a gelip bizleri ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bizi ağırladığı için de Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’e de teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Medya Köprüsü Projesi Nürnberg Heyeti Temsilcisi Dieter Barth, “Köprüler zaten ülkeleri birbirine bağlar ve medya köprüsü ayrıca iki ülkenin basın mensuplarını birbirine bağlıyor. Bugün birçok güzel intiba topladık, burada güzel izlenimler edindik ve bazı hava durumlarını ilk defa yaşadık. Kaç defa gittim, geldim yıllardır ve hiç daha kar yağdığını görmemiştir ve üşümemiştim ama sizin bizi dost hane karşılamanız bunu fazlasıyla telafi ediyor ve içimizi ısıtıyor. Özellikle Sayın belediye Başkanımıza, bizi buraya misafir ettiğiniz ve bizimle vakit geçirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum ve sevgili meslektaşıma da bizimle beraber olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, “Öncelikle bütün gazeteci dostlarımıza ve Almanya’dan gelen gazeteci dostlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Bugün bizim için ayrıcalık ve özel bir günü de Burdur’da yaşıyoruz. Sizleri ağırlamanın dışında 95 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü olan ve bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına hediye ettiği çocuk bayramını yaşıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gazeteciliğin özgür olarak özgür şekilde yapılmasını umut ediyorum. Tabi ki, bir Avrupa Birliği ülkesi olan Almanya bu konuda bizden biraz daha önce, umut ediyorum ki, Türkiye’deki gazeteciler de özgür haber alma ve özgür haber yayınlama hakkını mutlaka birgün kullanacaktır. Bunun sağlanabilmesi için dostluk köprülerinin ve dünya ülkelerinin bir arada olabilmesi çok önemlidir. Bugün burada sizlerin olması bu anlamda bize güç katmaktadır. Bu dostluk köprüsünün ilk merdiven basamağını burada atalım ve bundan sonra da bu dostluğumuzu geliştirelim istiyorum” diye konuştu.
Program hediyelerin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir