YEREL HABERLER - 03 Aralık 2015 Perşembe 14:46

Burdur Valisi Kürklü "Engelliler Bizim Canımız Baş Tacımız"

A
A
A
Burdur Valisi Kürklü "Engelliler Bizim Canımız Baş Tacımız"

Burdurlu engelli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Burdur Valisi Hasan Kürklü’yü makamında ziyaret etti. Burdur Engelliler Derneği Özel Eğitim İlkokulu’ndan 2 engelli öğrenci, Bucak İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi’nden 3 engelli öğrencinin Vali Hasan Kürklü’yü ziyareti sırasında öğrencilere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal ve öğretmenleri eşlik etti. Ziyarette engelli öğrenciler Vali Kürklü’ye bir buket çiçek hediye etti. Vali Kürklü ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti. Engelli vatandaşlara artık normal insan gibi davranmak gerektiğine vurgu yapan Vali Hasan Kürklü, bu sebeple onların toplumun içinde rahatça dolaşabilmeleri, rahatça bir yere gidebilmesi noktasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.
Erişilebilirlik Projesi uygulamasının eski binalarda yapılabilmesinin zor olduğunu kaydeden Vali Kürklü, yeni binalarda bu projeyi uygulamanın gayet kolay olduğunu belirtti. Kürklü konuşmasına şöyle devam etti:
“Eskiden engelliler pek dışarı çıkarılmıyordu ancak son dönemlerde onların da dışarı çıkma, parka gitmeleri, sokakta gezmelerinde hakkı olduğu için bu konu hakkında tedbirler alınması da bizim görevimiz."
Ziyaretine gelen öğrencilerin engelliler günü kutlayan Vali Kürklü, "Engelliler bizim canımız, baş tacımız, onların hayatlarını kolaylaştırma noktasında elimizden geldiğince gayretli olmaya çalışacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir