GENEL - 22 Nisan 2015 Çarşamba 15:47

Hem Büyükler Eğlendi Hem De Çocuklar

A
A
A
Hem Büyükler Eğlendi Hem De Çocuklar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Burdur merkez Aşağı Müslümler köyünde, Düğer Köyü İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından bir kutlama töreni düzenlendi. Törende öğretmenler ile veliler arasındaki ip çekme yarışması büyük mücadeleye sahne oldu.
Burdur Valisi Hasan Kürklü, eşi Nesibe Kürklü, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl genel Meclisi Üyeleri ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ve protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleşen programda, öğrencilerin hazırladıkları gösteriler protokol mensupları ve köy halkından büyük alkış aldı. Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Aşağı Müslümler Köyü’ne yapılan Düğün Salonu’nun açılış kurdelesi kesildi. Aşağı Müslümler Köyü yeni Düğün Salonu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Töreni, ortaokul öğrencilerinin 23 Nisan ve Atatürk şiirleri okuması ile başladı. Vali hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, törende palyaço kıyafeti giyen ilkokul çocuklarını sevdi.
ÇOCUK OYUNLARI VE SALSA GÖSTERİSİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Programda, okul öğretmenleri tarafından hazırlanan oyunlarda, çocuklar doyasıya eğlendi. İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin sergiledikleri, Halk Oyunları başta olmak üzere Bayrak ve Salsa ve dans gösterilerinin yanı sıra çorap giyme ve büyük çizme ile koşma yarışmaları da izleyenleri güldürdü.
İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ İLE ÖĞRENCİ VELİLERİ İP ÇEKME YARIŞI YAPTI
Çocuk gösteriler ve oynanan oyunların sonunda, ip çekme yarışması düzenlendi. Öğretmenler İl Genel Meclisi Üyeleri ile öğrenci velilerini alana davet etti. İl Genel Meclisi Üyeleri’nin sayısının az olmasına rağmen öğrenci velileri ile kıyasıya mücadele etti. İl genel meclisi Üyeleri’nin yenilmesi sonucu köy halkı da destek verdi. İkinci kez yapılan ip çekme yarışında bu kez kazanan taraf İl genel Meclisi Üyeleri oldu. Aşağı Müslümler köyünde düzenlenen program, Vali Kürklü’nün, yarışmalarda birinci olan öğrencilere madalyalarını vermesi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir