ASAYİŞ - 12 Ocak 2016 Salı 15:29

Kaza Kurbanı Burdurlu Asker Gözyaşlarıyla Uğurlandı

A
A
A
Kaza Kurbanı Burdurlu Asker Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Diyarbakır’daki birliğinde koşarken, askeri araç Kirpi’ye çarparak başından yaralanan ve GATA’da alındığı yoğun bakımda yaşamını yitiren 20 yaşındaki Piyade Er Kansu Eker, memleketi Burdur’da gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Hayatını kaybeden Piyade Er Kansu Eker için Burdur Ulu Cami’de Cenaze Töreni düzenlendi. Cenaze Töreni’ne Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Burdur Garnizon Komutanı P.Alb. Metin Karagöz, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Jandarma Komutanı Jan. Alb. Tayfun Dündar, Burdur Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, daire müdürleri, Eker ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.
EKER AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Cenaze Töreni’nde tabuta sarılan şehidin annesi Gül Eker, "Tabuta mı koyacaktım seni kuzum, ben sensiz nasıl yaşarım kuzum. Her şeyim, ben seni tabuta mı koyacaktım?" diye ağlayarak, tabutu defalarca öptü. Eker’in akrabaları ise tabuta sarılarak yas tuttu.
"KARDEŞİM SEN RAHAT UYU"
Cenaze Töreni’nde konuşan Yarbay Çetinkaya, P.Er Kansu Eker’in Diyarbakır’daki birliğinde elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.
Yarbay Çetinkaya şöyle konuştu: "Bugün burada kutsal vatan toprakları uğruna askerlik görevini yaparken, Diyarbakır’daki birliğinde kaza sonrası hayatını kaybeden Piyade Er Kansu Eker’i son yolculuğuna uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Kahraman kardeşimiz, milletimizin, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna görevini yapmanın gururu ile bugün aramızdan ayrılıyor. Ancak Kansu kardeşimiz başta olmak üzere tüm askerlerimiz daima Türk milletinin kalbinde yaşayacak, hatıraları ve ruhları daima bizimle olacaktır. Aziz kardeşimizin kıymetli yakınları ve değerli Burdurlular başımız sağolsun. Acınız büyüktür, acınız hepimizin acısıdır. Asil ve tertemiz duygularla yetiştirdiğiniz, vatanı koruma görevinin kutsallığını aşıladığınız evladınız, artık tüm milletin evladı olmuştur. Son olarak merhum kardeşimize seslenmek istiyorum; şu anda değerli ailen, yakınların, silah arkadaşların ve bütün millet seni Allah’a emanet etmeye geldiler, kardeşim sen rahat uyu, ruhun şad olsun" dedi.
Öğle namazını müteakip Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Piyade Er Kansu Eker, gözyaşlarıyla Burdur Asri Mezarlığına defnedildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir