YEREL HABERLER - 22 Haziran 2017 Perşembe 13:50

BGC üyeleri iftarda buluştu

A
A
A
BGC üyeleri iftarda buluştu

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği, Kültürpark Salon Medya’da gazetecileri ve ailelerini buluşturdu.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği, Kültürpark Salon Medya’da gazetecileri ve ailelerini buluşturdu.


Renkli görüntülere sahne olan iftar organizasyonu, BGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile BGC yönetim kurulu üyelerinin konukları karşılaması ile başladı.


Yaklaşık 500 konuğun ağırlandığı iftara Bursa’daki medya kurumlarının BGC üyeleri aileleri ile birlikte yer aldı. Salon Medya’nın yanı sıra dış bahçedeki çimenler üzerine hazırlanan masaların da tamamen dolduğu iftarda BGC üyeleri uzun uzun sohbet etme olanağı buldu.


İHA Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş’in iftar duasının ardından üyelere ve ailelerine hitap eden BGC Başkanı Nuri Kolaylı, gazeteciler arasındaki sosyal dayanışmayı ve yakınlaşmayı sağlamak amacıyla organize edilen iftara katılımın yüksek olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.


Haziran ayında okulların kapanması ile birlikte üyelerin büyük bölümünün Yunuseli BGC Konutlarına taşınmaya başladığını söyleyen Kolaylı, “Geçtiğimiz yıl inşaatların ne zaman teslim edileceğini konuşurken, bu yıl ne mutlu ki evlerimizi teslim aldık ve taşınmaya başladık” dedi.


BGC Başkanı Nuri Kolaylı, daha sonra son bir yılda Sürekli Basın Kartı alan üyelere plaket verdi ve Bursa Gazeteciler Cemiyetine üye olan gazetecilere BGC rozeti taktı.


Sürekli Basın Kartı alan BGC üyeleri; İhsan Altıkardeş, Kenan Kibar, Hasiye Yiğitbay, Hasan Boztürk, Hakan Işıkkent, Osman Başeğmez, , Yusuf Kotaman, Behtiye Kaya Kayıhan, Mahmut Aykut Güngör, Salih Demirci ve Alparslan Çallı.


Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne son bir yılda üye olan gazeteciler; Ali Fuad Gölbaşı, Emre Baki Görgülü, Yaman Kaya, Zafer Akpınar, Fatma Dillioğlu, Mehmet Çetinkaya, Doğan Ay, Mine Cansu Mazı, Yasemin Özkerem, Elif Kuş, Erdal Şimşek, Meral Gül, Sercan Balamur, Cem Akçay, Onur Aktaş, Ali Şahin, Turgay Akbulut, Gökçe Ülker, Okan Yüksel, Canan Deniz, Süleyman Turunç, İsmail Şahin, Furkan Kahraman ve Ali Sinan Gürbüzol.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.