POLİTİKA - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:29

CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

A
A
A
CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Bursa Büyükşehir Beldiye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP’li belediye başkanlarını ağırladı. Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “tüm ilçelerimizde eşit ve adil yönetim anlayışı uygulayacağız” dedi.


31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen ilçe belediye başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Binası’nda gerçekleşen ziyarete Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ve CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş katıldı.


Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm ilçelere yatırımları ve desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Mustafa Bozbey, “Cumhuriyet Halk Partisinden seçilmiş çok değerli belediye başkanlarımız ve il başkanımızla ziyarete geldiler. Onlarla hem ilçelerimizin sorunlarını aynı zamanda da Bursa’nın sorunlarının değerlendirmesini yaptık. Belediye başkanlarımız 6 ilçede sorumlu olduklarından 6 ilçenin de o güzel insanlarının da gülümsemesine katkı sağlayacaklar, projeleriyle çocukların, gençlerin, kadınların, her yaşta insanın da gülümsemesini sağlayacaklar. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi olarak onların yanındayız, destekçisiyiz. Tüm ilçelerde eşit ve adil bir yönetim anlayışı sergileyeceğimizi hep söyledik, söylüyoruz. Arkadaşlarımızla da aynı şeyi paylaştık. Tüm ilçelerimize yatırımlarımızı desteklerimizi ve oradaki projelerimizi yaparak tüm Bursa’nın hep beraber gülümsemesini sağlayacağız” diye konuştu.


Ziyaretin ardından ilçe belediye başkanları, Başkan Bozbey’e çeşitli hediyeler verdi.



CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uzmanı uyardı: “Hipertansiyon sessiz ve derinden ilerleyen bir hastalık” 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulunan Saygı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Tülin Kurt Karaköse, “Hipertansiyon genellikle sessiz ve derinden ilerleyen bir hastalıktır. Dünya genelinde erken ölümlerin başlıca nedenleri arasındadır ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi. Saygı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Tülin Kurt Karaköse 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Karaköse, “Hipertansiyon dünya genelinde erken ölümlerin başlıca nedenleri arasındadır ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Genellikle sessiz ve derinden ilerleyen bir hastalıktır. Çünkü birçok kişi belirtileri fark etmez veya semptomları hafif olduğu için ihmal eder. Yüksek kan basıncının belirtileri, genellikle ilerlemiş aşamalarda ortaya çıkar veya başka sağlık sorunları için tetkik yaparken tansiyon yüksekliği tespit edilir. Bu nedenle, birçok insan yıllarca hipertansiyonları olduğunun farkında olmadan yaşayabilir ki; Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde 10 kişiden yaklaşık 3’ünde görülen bir hastalıktır” dedi. “Kontrol altına alınmadığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” “Hipertansiyon riskini arttıran durumlar arasında şişmanlık, stres, fiziksel aktivite eksikliği, aşırı tuz tüketimi, yaşlılık ve sağlıksız ve düzensiz beslenme sayılabilir” diyen Karaköse, “En önemli ve sık rastlanan belirtileri ise; baş dönmesi, baş ağrısı, göğüs ağrısı, nefes darlığı, burun kanamaları, düzensiz kalp atışları, çift ve bulanık görmedir. Bu durumun tehlikeli olmasının nedeni, yüksek kan basıncının kalp, damarlar, böbrekler ve diğer organlar üzerindeki zararlı etkileridir. Uzun süre kontrol altına alınmadığında hipertansiyon ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir, örneğin kalp krizi, inme, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği ve diğer komplikasyonlar gibi” şeklinde konuştu. “Yılda en az bir kez sağlık kontrolü önemli” Hipertansiyonun önlenmesi ve yönetilmesinin, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesi ve düzenli tansiyon kontrolü ile mümkün olacağını kaydeden Karaköse, “18 yaşından büyük yetişkinler için yılda en az bir kez sağlık kontrolü, kan basıncının ölçülmesi ve değerlendirilmesi önemlidir. Özellikle hipertansiyon tanısı almış bireyler için, kan basıncının düzenli olarak izlenmesi ve kontrol altında tutulması hayati önem taşır. Bu, hipertansiyonun etkilerini minimize etmek ve ilerlemesini önlemek için gereklidir. Hekim tarafından takip edilen bir tedavi planı, yaşam tarzı değişiklikleri, gerektiğinde ilaç tedavisini içerir. Bu tedavi planının etkinliğini değerlendirmek için düzenli kontroller önemlidir. Hem hipertansiyonun önlenmesi hem de yönetimi için, bireylerin sağlık profesyonelleri ile işbirliği içinde olması ve önerilen tedavi planına uyum göstermeleri önemlidir. Bu şekilde, hipertansiyonun muhtemel komplikasyonları önlenerek daha sağlıklı bir yaşam sürdürülebilir” dedi.
Hakkari İpekyolu Caddesi’ndeki refüjde peyzaj çalışmalarının bitirilmemesine tepki Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde İpekyolu Caddesi’ndeki refüjde peyzaj çalışmalarının bitirilmemesine tepki gösterildi. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, 2022 yılında Yüksekova çarşı merkezinde yolların bakım, onarım ve refüj çalışmalarına başlamış ve Cengiz Topel Caddesi’nden İpekyolu Caddesi Hastane Kavşağına kadarki alanda çalışmaları tamamlamıştı. Cengiz Topel Caddesi’nde asfalt ve refüj çalışmalarının bitirilmesinin ardından 2 kilometre uzunluğundaki İpekyolu Caddesi’ndeki refüjün genişletilip öylece bırakıldığını ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen tamamlanmadığını söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, duruma tepki gösterdi. Özgökçe, “Asya’ya açılan tarihi İpekyolu Caddesi’ndeyiz. Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğüne buradan sesleniyorum, bu yolun refüjünün acilen yapılması gerekiyor. Biz geçen sene Yüksekova’ya 2 info çalışması yaptık. Hem İran hem de Irak’tan turist getirdik. İnfo sonrası yaptığımız toplantıda, Yüksekova ilçesinin çok kirli, kaldırımların çok kötü olduğunu ilgili makamlara iletmiştik. Yıl olmuş 2024, hâlâ aynı görüntü var. İpekyolu Caddesi’nin refüjü maalesef içler acısı. Bizde burada yetkililere sesleniyoruz. Bu yolun artık yapılması lazım, çünkü biz bu şehre nitelikli turist getirme çabasındayız. Biz şekilde turist getiremeyiz. Artık sesimizi duyun, bu yolun içler acısı görüntüsü son bulsun” dedi.
Bursa Türkiye’nin en ucuz ekmeği artık ücretsiz Kestel Belediyesi bünyesindeki ekmek üretim tesisinde her gün üretilen ekmek, artık 1 liradan değil ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Kırsal kesimdeki mahallelerden ilçe merkezine gelemeyenler için ise muhtarlıklara kasa kasa ekmek gönderiliyor. Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, göreve geldiğinde 1 liradan satılan 400 gram ekmeği ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için harekete geçti. Yapılan çalışmaların ardından Bursa’nın Kestel Belediyesi bünyesindeki modern üretim tesisinde hazırlanarak 400 gram ekmek, ücretsiz olarak 1500 aileye dağıtılmaya başlandı. Başkan Erol, Türkiye’nin en ucuz ekmeğini 1 liradan değil, ücretsiz olarak vatandaşla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Geçtiğimiz dönemde Kestel Belediyesi tarafından üretilen ekmek, 1 liradan satıldığını hatırlatan Başkan Erol, “1 lira olması sebebiyle Kestel ilçesinin dışından da gelip buradan ekmek almak isteyen vatandaşlarımız oluyordu. Özellikle de 65 yaş üstü vatandaşlarımız metro ücretsiz olduğu için Özlüce’den, Görükle’den buraya gelip ekmek almak istiyordu. Kestel halkı ve dışarıdan gelen vatandaşlarla birlikte uzun kuyruklar oluşuyordu. İhtiyaç sahibi aileler de ekmek almakta güçlük çekiyordu. Yeni süreçte biz ekmeği 1 lira değil, ücretsiz yaptık. Ancak bu tabi ki ihtiyaç sahibi aileler için geçerli. Bin 500 aileye şuanda ücretsiz olarak ekmeğimizi ulaştırıyoruz. Ayrıca ilçe merkezinde 73 ailenin evden çıkamadığını, yaşlı veya hastalık sebebiyle gelemediğini tespit ettik. Bunların ise evlerine biz kendimiz ekmekleri götürüyoruz. Ayrıca, haftalık olarak pazar ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Bu ücretsiz ekmeklerimizi Kesteliz kart ile dağıtacağız. İhtiyaç sahibi ailelere bunları dağıtacağız” dedi. Belediyenin fırınında üretilen 400 gram kaliteli ekmeğin talep edenlere piyasanın yarı fiyatına 10 liradan satılmaya devam edeceğini anlatan Başkan Ferhat Erol, "Bursa’nın yine en ucuz ekmeği biz satıyoruz. Herkesin ulaşabileceği satış noktalarını da arttırdık. Her gün yaklaşık 6 bin ekmek üretimi gerçekleştiriyoruz. 15 bin ekmeğe kadar ekmek kapasitemiz var. Geçtiğimiz dönemde merkez hariç satış yoktu. Biz kırsal mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşacak şekilde muhtarlıklarımıza ekmekleri ulaştırıyoruz. 30’a yakın mahallemize ekmeğimizi ulaştırıyoruz” diye konuştu.
Mersin "Yüreğimdesin Filistin" konulu deneme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi iş birliğinde düzenlenen "Yüreğimdesin Filistin" konulu deneme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende, mazlumiyetin, direnişin ve umudun sembolü olan Filistin halkının, tüm dünyanın gözünün önünde yaşanan bir soykırımla karşı karşıya kaldığını ve dimdik ayakta durduğunu belirtti. Filistin halkının özgürlük mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Çetin, "Filistin halkı, sadece kendi özgürlükleri için değil, aynı zamanda tüm dünya insanları için mücadele etmektedir. Ben de buradan bir kez daha İsrail zulmünün karşısında mücadelesini sürdüren Filistinli kardeşlerimizi selamlıyorum" dedi. Çetin: "Öğrencilerimiz Filistin halkının sesi oldular" Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı farkındalık oluşturmak ve Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek olmak amacıyla bu yıl 13’üncüsünü düzenledikleri yarışmanın konu başlığını "Yüreğimdesin Filistin" olarak belirlediklerini vurgulayan Çetin, "Bu yarışma vasıtasıyla öğrencilerimiz, duygu ve düşüncelerini ifade ederek Filistin halkının sesi oldular. Öğrencilerimiz sadece deneme yazmakla kalmadılar, aynı zamanda Filistin halkının yaşadığı acıları ve umutlarını yüreklerimize taşıdılar. Bu mücadeleye sessiz kalmayan duyarlı ve vicdanlı bireyler olarak da tarihe geçtiler" diye konuştu. Köse: "Eserler, İsrail katliamına karşı aziz milletimizin vicdanına tercüman olmuştur" Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse de "Bütün bir insanlık olarak duamız ve feryadımız Filistin’de yaşanan bu katliamın biran önce bitirilmesi, katil İsrail terör örgütünün yargı önünde cezalandırılmasıdır. Dualarımız da gayretimiz de bunadır" dedi. MEÜ ile ortaklaşa düzenledikleri deneme yarışmasının bu yılki konusunun hüzünlü olduğu kadar anlamlı da olduğunu dile getiren Köse, gençlere seslenerek, "Sevgili gençler, o samimi ve hesapsız duygularınızla ortaya koyduğunuz bu güzel eserler; İsrail katliamına karşı aziz milletimizin vicdanına tercüman olmuştur. Sağolun, varolun" diye konuştu. Ödüller sahiplerin verildi ’Tahayyülümde Filistin’ isimli eseriyle birincilik ödülünü kazanan Eğitim Fakültesi öğrencisi Durdu Yıldız’a ödülünü Mersin Vali Yardımcısı Adem Yılmaz verdi. ’Asıl Filistin Benim Yüreğimdekidir’ isimli eseriyle ikincilik ödülünü kazanan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencisi Beyzanur Yıldırım’a ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, ’Filistin’ isimli eseriyle üçüncülük ödülünü kazanan Tıp Fakültesi öğrencisi Melih Hilmi Tekin’e de ödülünü Memur-Sen İl Başkanı Abdulla Çelik verdi. ’Rim’in Gözyaşları’ isimli eseriyle birinci Mansiyon Ödülü’nü kazanan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fadime Özmen’e ödülünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan takdim etti. ’Hemdert’ isimli eseriyle ikinci Mansiyon Ödülü’nü kazanan Eğitim Fakültesi öğrencisi Emine Çavuşoğlu’na ödülünü Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse verdi. Vali Yardımcısı Yılmaz ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Köse de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Şeref Başkanı Dr. Mustafa Erim adına derneğin Gençlik Başkanı Şevval Erim’e şükran belgesini takdim etti.