GÜNDEM - 27 Nisan 2024 Cumartesi 13:50

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

A
A
A
Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Gemlik Belediyesi, seyyar satıcı ve kaldırım işgaliyle ilgili mücadelesi aralıksız sürüyor. Kaldırım işgali sebebiyle ceza kesilen işletme sahibi, baygınlık geçirdi.


Gemlik ilçesinde, belediye zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Seyyar satıcı ve kaldırım işgaline göz açtırmayan ekipler, bir çok esnaf ve seyyar satıcıya cezai işlem uyguladı. Kaldırım işgali sebebiyle cezai işlem uygulanan bir esnaf ise, baygınlık geçirdi. İlk müdahale zabıta ekipleri ve vatandaşlar tarafından yapılan kişi, 112 Acil Servis ekipleri tarafından hstaneye kaldırıldı.


(AÇ-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Ankara’dan Antalya’ya yangın tatbikatı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde Antalya Valisi Hulusi Şahin ile birlikte 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi. Orman yangını oluşması yönünden riskli 23 il valisinin katılımı ile gerçekleştirilen 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ortak basın açıklaması yaptı. "Azim, gayret ve seferberlik halindeyiz" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Orman yangınları büyüklüklerine göre; ‘Çok Küçük Yangın’, ‘Küçük Yangın’, ‘Orta Büyüklükte Yangın’, ‘Büyük ve Çok Büyük Yangın’ olarak 4 seviyeye ayrıldı. Belirlenen gruplara göre de müdahale organizasyonu tanımlandı, bu noktada orman yangını hangi seviyede çıkarsa çıksın Tarım ve Orman Bakanımızın şahsında, onun liderliğinde, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve diğer tüm bakanlıklar, tüm kamu kurum ve kuruluşları bir seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Yeşile yeşil katmak için çalışıyoruz" Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise konuşmasında, "Türkiye’nin orman varlığını artırmak ve yeşil vatanımızın yeşiline yeşil katmak için son 22 yılda büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında 7 milyardan fazla fidanı ve tohumu toprakla buluşturduk. Bu sayede orman alanlarımız bugün itibariyle 23,4 milyon hektara çıkmış durumda. Bu da ülkemizin yüzölçümünün yüzde 30’una tekabül ediyor" dedi. "Döşemealtı’nda başarılı tatbikat" Sunum esnasında, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde tatbikat amaçlı kontrollü yangın çıkartıldı. Yangına müdahale için yapılacak planlama, “Yangın Yönetim Merkezinden” yönetildi. Yapılan planlamanın ardından, hava ve kara araçlarıyla yangına müdahale edildi ve yangın başarı ile kontrol altına alındı.