EĞİTİM - 14 Aralık 2017 Perşembe 16:04

Karacabey’de ikili eğitim tarih oluyor

A
A
A
Karacabey’de ikili eğitim tarih oluyor

Bursa’nın Karacabey ilçesine yeni yapılacak 24 deslikli okul ile ikili eğitim sistemi sona erecek.

Bursa’nın Karacabey ilçesine yeni yapılacak 24 deslikli okul ile ikili eğitim sistemi sona erecek.


Tabaklar Mahallesi’nde Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arkasında bulunan arsaya 4 katlı ve 24 derslikli yeni ortaokul inşa ediliyor. Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından ihale edilen projede firmaya önceki gün yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanardı. Yaklaşık 4 milyon 479 bin liraya mâl olacak inşaat Eylül 2018’e kadar tamamlanıp, okulun 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “İlçemize bu hizmetin kazandırılmasında bizleri destekleyen bütün yetkililere teşekkür ederim. İlçemizdeki ikili eğitimi sonlandıracak olan bu hizmet sayesinde, Bursa’da tekli eğitime geçen ilk ilçelerden birinin Karacabey olacağı en büyük mutluluk kaynağımızdır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.