GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 16:11

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım

A
A
A
Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım

Osmangazi Belediyesi, Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak atıyor.

Osmangazi Belediyesi, Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak atıyor. Kükürtlü’de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, kentsel dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.


Bursa’nın en mûtenâ semtlerinden olan, ancak zamanla eski cazibesini yitirmeye başlayan Kükürtlü Caddesi, Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesiyle


yeniden gözde olmaya hazırlanıyor. Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı olan Süleyman Çelebi Camii’nin doğusu, batısı ve kuzeyini kapsayan 3 parsel için gerekli plan değişikliği, geçen yıl yapılan meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilmişti. Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan Ocak ayı toplantısında da Kükürtlü’de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan hazineye ait binanın kentsel dönüşüme alınmak üzere belediyeye kazandırılması oy birliğiyle kabul edildi.


Projeyle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümde önemli projeleri hayata geçirdiklerine dikkat çekerek, “Soğanlı kentsel dönüşümünde ilk etaplarda hayat başladı, 5. kısımda ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Osmangazi’de kentsel dönüşümün olacağı diğer bölgelerde de adımları atmak istiyoruz. Bu konuda mâliye ile görüşerek bazı kurumların görüşlerini aldık. Adalet Bakanlığı’nın Kükürtlü’de lojman olarak kullandığı binayı takas yoluyla alıyoruz. 10 daire 1 dükkâna karşılık, Soğanlı’dan 7 daire vereceğiz. Böylece Kükürtlü’de kentsel dönüşüme belediye olarak başlamış oluyoruz” dedi.


Bursa’nın en eski ve en güzel mahallelerinden biri olan Kükürtlü’de depreme dayanıklı ve modern konutlar inşa etmek için çalıştıklarını ifade eden Dündar,


“Pek çok farklı bölgede kentsel dönüşüm uygulamaları yürütüyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak Kükürtlü ile ilgili planımızı uygulamaya koyarak, Kükürtlü Mahallesi’ndeki vatandaşların kentsel dönüşüm konusunda önünü açtık.


Kükürtlü’de yepyeni bir vizyon ortaya çıkmış oluyor. Kükürtlü Caddesi’nin cazibesini artırmayı hedefliyoruz. Burada yapılan çalışma ile caddenin kotunun düzeltilmesi, yeni çekme mesafeleri ile caddenin daha da genişlemesi, inşa edilecek yeni yapıların zemin katlarının ticari alan olması ile cadde yepyeni bir vizyonu kavuşmuş olacak. Kükürtlü, yepyeni ve modern bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.


Kükürtlü Süleyman Çelebi Camii’nin doğusu, batısı ve kuzeyini kapsayan 3 parselden oluşan ilk etabın onaylanmasıyla, Kükürtlü projesinde emsâl site bazında 1.60, ada bütününde uygulama yapıldığında ise 1.75 olarak belirlendi. Kükürtlü Caddesi’nde zemin katta ticaret yapılması mecburiyeti getirilirken, planda ana cadde 25 metreye çıkarıldı ve yaya kaldırımı 3 metre, parklanma alanı ise 2 metre olarak belirlendi. Orta refüjün 1.5 metre olarak belirlendiği caddede 1.25 metre de bisiklet yolu ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.