ASAYİŞ - 19 Mayıs 2024 Pazar 15:41

Motosikletler otoyolda çarpıştı: Sürücüler metrelerce sürüklendi

A
A
A
Motosikletler otoyolda çarpıştı: Sürücüler metrelerce sürüklendi

İstanbul-İzmir Otoyolu’nda Bursa istikametine gitmekte olan iki motosiklet birbiriyle çarpıştı. Metrelerce sürüklenen iki motosikletin sürücüsü yaralı olarak Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Kaza, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Orhangazi Oksijen Tesisleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul istikametinden Bursa istikametine doğru gitmekte olan 41 AEH 490 plakalı motosiklet sürücüsü Ş.M.S. (34) ile 34 DOR 044 plakalı motosikletin sürücüsü S.Ç. (34), bir biriyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle, iki motosiklet sürücüsü de metrelerce sürüklendi.


İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edilirken, ilk müdahaleler yoldan geçen diğer sürücüler tarafından yapılan yaralılar, ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazanın yaşandığı an trafiğin yoğun olmaması ise büyük bir faciayı önlemiş oldu.


Motosiklet sürücülerinin çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilirken, kaza sonrası olay yeri ise bir başka motosikletlinin kask kamerasına yansıdı.


Jandarma ekiplerinin kazayla ilgili tahkikatı devam ediyor.



Motosikletler otoyolda çarpıştı: Sürücüler metrelerce sürüklendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Sahte basın kartı ile polisi kandıracaktı: Yakalanan sahtekarın 11 suç kaydı ve aranması çıktı İstanbul’da iki suçtan aranması ve 11 suç kaydı bulunan şüpheli, sahte araç plakası ile sahte basın kartlarıyla polisi atlatmaya çalışırken Edirne’de yakalandı. Edirne’de Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, haber merkezinin bildirdiği 34 KIF 377 plakalı otomobilin, tescil kaydı olmayan bir araç olduğu anonsu üzerine harekete geçti. Kocasinan Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerindeki kavşakta uygulama yapan ekipler, aracı durdurdu. Yapılan inceleme ve sorgulamalar sonucu araç plakasının sahte ve aracın gerçek plakasının 34 EME 485 olduğu tespit edildi. Araç sürücüsü U.K.’nin de İstanbul ili Bakırköy Ailenin Korunması İnfaz Masasından 2 adet aranması olduğu, ayrıca şüphelinin muhtelif suçlardan 11 adet suç kaydının olduğu tespit edildi. Ayrıca otomobil sürücüsü sahte basın kartları kullanarak polis ekiplerini atlatmaya çalıştı. Polisin dikkatinden kaçamaya sahtekar, kıskıvrak yakalandı. Araç sürücüsüne "sahte plaka takmak ve kullanmak", "muayene süresi geçtiği için trafikten men edilen araca, verilen izin süresinin sonunda muayenesini yaptırmadan trafiğe çıkarmak"tan toplam 35 bin 305 Türk lirası idari para cezası uygulandı. Araç yediemin otoparkına teslim edilirken, araç sürücüsü U.K. gerekli adli işlemlerin takibi amacıyla hırsızlık ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ekiplerine teslim edildi.
Bursa Türkiye Güzellikleri’nin üçüncü durağı Bursa Türkiye’de 16 farklı şehirde, 8 ay boyunca devam edecek olan Kültür Yolu Festivalleri’nin üçüncü durağı olan Bursa’da, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) seçkisini yaptığı ‘Türkiye Güzellikleri Sergisi’ vatandaşlarla buluşuyor. TFMD’nin Almanya’dan ABD’ye, Rusya’dan Güney Afrika’ya, Hindistan’dan Zambiya’ya, Katar’dan Arjantin’e yirminin üzerinde ülkeye taşıdığı Türkiye Güzellikleri Sergisi, 1 Haziran-9 Haziran tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde sergilenecek. Sergide 31 usta fotoğrafçının çektiği 39 farklı fotoğraf yer aldı. Türkiye’nin güzelliklerinden seçki Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 39 yıldır aralıksız düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında ödül alan kareler Türkiye’nin görsel tarihine not düşüyor. Bu yarışma organizasyonuna 2018 yılından bu yana ülke tanıtımına katkı sunmak adına "Türkiye Güzellikleri" ayrı bir yarışma olarak eklendi. Her yıl 5 binden fazla eserin katıldığı yarışmada ödül alan fotoğraflardan oluşan dev arşivden seçilen kareler, farklı seçkilerle dünyanın farklı kentlerine taşındıktan sonra bu yıl sanatı, kültürü, tarihi, tek bir noktada birleştirmeyi başaran, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne taşındı. Kültür yollarını süslemeye devam ediyor Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, bugüne kadar yaklaşık 20 farklı ülkede beğeniye sunulan Türkiye Güzellikleri Sergisi’nin, ülkenin en önemli kültür ve sanat organizasyonu olan Kültür Yolu Festivalleri aracılığıyla vatandaşlarla buluşmasının önemine değinerek, “Ülkemizin sahip olduğu görsel zenginlik, bu sergi sayesinde Kültür Yollarını süslemeye devam ediyor. Türkiye’nin tanıtımı adına sahip olduğumuz görsel güzellikleri daha önce birçok ülkenin önemli kentinde beğeniye sunan sergimiz, bu kez de Adana ve Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali’nin ardından Bursa’da vatandaşlarımızla buluşuyor” diye konuştu. Sergide fotoğrafı olan isimler Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsa Terli, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam, Tolga Adanalı.
Karaman Karaman’da LGS heyecanı Karaman’da Liselere Geçiş Sınavı (LGS) girecek olan öğrenciler ile birlikte ailelerde büyük heyecan yaşadı. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi sınavı sabah saat 9.30’da başladı. Karaman’da da binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava gireceği okullara koştu. Aileleriyle birlikte okullara gelen öğrenciler kimlik belgeleri kontrol edildikten sonra okul bahçesine ardından sınava girecekleri salonlara alındı. Sınavın gerçekleştirildiği okullardan biri olan Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi’ne gelen öğrenci ve velilerin büyük heyecan yaşadığı görüldü. 500 tam puan hedefliyorum Sınava ailesiyle birlikte gelen Buğra Şazasoğlu, “Bir yıllık çalışma yaptık emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Ailemle birlikte geldik, heyecanlıyız. Hayırlısıyla girip çıkacağız. En iyisini yani 500 tam puan hedefliyorum” dedi. Sınav benim için zor olacak Sınava girecek öğrencilerden Mustafa Hocaoğlu da “Sınav zor olacak gibi ama Allah ne verdiyse yapacağız. Sınava biraz çalıştım. İnşallah bana orta derece bir lise çıkar hedefim o yönde” diye konuştu. İngilizce öğretmenliği istiyorum Sınavdan dolayı heyecanlı olduğunu belirten Beray Nurmaoğlu ise, “Biraz korku biraz a heyecan var. Hedefim daha belli değil ama İngilizce öğretmenliği istiyorum. Lise olarak ise tercihim sosyal bilimler lisesi olabilir. Çalışma süreci biraz zor biraz kolay geçti” dedi. Ailesinin kendinden daha heyecanlı olduğunu söyleyen Ülkü Küçüktürk, “Heyecanlıyım, sınavın nasıl geçeceğini merak ediyorum. Ailem benden daha heyecanlı çünkü onların da bir beklentisi var” diye konuştu. Sınava hazırlanma süreci çok yoğun, yorucu ve stresli geçti Sınava oğlunu getiren Hatice Altun, “Heyecanlıyız, Rabbim yar ve yardımcıları olsun. İnşallah emeklerinin karşılıklarını alacaklarını düşünüyorum. Sınava hazırlanma süreci çok yoğun, yorucu ve stresli geçti ama inşallah rabbim emeklerini zayi etmeyecek” diye konuştu. Oğlumuz iyi çalıştı Oğlunun sınava iyi çalıştığını söyleyen İsa Saydam, “Oğlumuz katılıyor heyecanımız şuan eşit. Oğlumuz iyi çalıştı bu yıl şuan net bir şey söyleyemeyiz ama sınavdan sonra bakacağız” dedi. (AKO-MD-
Ankara Keçiören’de canlı yayında ihale dönemi başladı Keçiören’de canlı yayında ihale dönemi başladı. Belediye ihaleleri canlı yayınlanacak. Keçiören Belediyesi şeffaflık ilkesi gereği bir ilke imza attı. Alınan kararla belediyenin bütün ihaleleri canlı yayınlanacak. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası göreve başlayan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Açık, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla bundan sonra belediyemizin tüm ihalelerini canlı yayınlayacağız. Vatandaşlarımız sosyal medya platformları üzerinden ihalelerin tamamını takip edebilecek” dedi. Önceliğimiz şeffaf yönetim Keçiören Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Gıda Ürünü Alım İhalesi canlı olarak yayınlandı. Canlı yayında yapılan ilk ihalede firmaların sundukları teklifler değerlendirilip ihalenin birinci oturumu tamamlandı. Belediye olarak yapacakları mal ve hizmet alım ihalelerinin canlı yayınlanacağını kaydeden Başkan Özarslan, “İhalelerimizi halkın gözü önünde ve erişilebilir bir şekilde yapacağız. Bu sayede ihale süreçleri, tüm vatandaşlar tarafından izlenebilir hale gelecek. Bizim yaptığımız bu uygulama örnek bir uygulamadır. Kamuoyu, belediyemizin ne tür bir yönetim anlayışını benimsediğini ve kaynakları nasıl kullandığını görebilecek" diye konuştu. Uygulama vatandaştan tam not aldı Keçiören Belediyesi’nin canlı yayınladığı ihale çok fazla izlenme alırken, uygulama vatandaşlardan tam not aldı. Yerel yönetimlerde şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin artırılması yolunda önemli bir adım atıldı.