GENEL - 13 Aralık 2017 Çarşamba 17:21

Muhtarlara kadına şiddet anlatıldı

A
A
A
Muhtarlara kadına şiddet anlatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü, Mudanya’da görev yapan muhtarlara kadına şiddet konusunda seminer verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü, Mudanya’da görev yapan muhtarlara kadına şiddet konusunda seminer verdi.


Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer’in koordinesinde Muhtarlar Derneği’nde yapılan toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, Muhtarlar Derneği Başkanı Sadettin Tamaç ve merkez ile kırsaldaki mahalle muhtarları katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü’nden Psikolog Özge Yanbolluoğlu, kadına yönelik şiddeti anlattı. Kadına şiddetin halen sıklıkla şahit olunan toplumsal bir mesele olduğuna dikkat çeken Yanbolluoğlu, “Kadına yönelik şiddet dendiğinde ilk akla gelen fizikî şiddet olsa da başka türleri de vardır. Şiddet türleri çeşitlidir. Baskı yöntemleri de en az fizikî şiddet kadar kısa ve uzun vadeli izler bırakır” dedi.


Yanbolluğlu, önleyici tedbir kararları ve şiddet mağduru insanlara yönelik hizmetleri de anlattı.


Psikolog Yanbolluoğlu, şiddete uğramış ya da şiddete uğrama riski bulunan kişilerin başta 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ihbar hatlarının yanı sıra bakanlığın Sosyal Destek hattı olan Alo 183 ile Bursa’da 7 gün 24 saat esasıyla hizmet sunan ŞÖNİM’e ait 223 03 69 numaralı telefon aracılığıyla yetkililere ulaşılabileceğini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.