YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 15:29

EXPO`DA BİR SORUN OLURSA ÇÖZERİZ

A
A
A
EXPO`DA BİR SORUN OLURSA ÇÖZERİZ

Antalya valisi Ahmet Altıparmak, Expo`nun sadece Antalya değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin projesi olduğunu söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin dün yapılan toplantısında CHP`li Meclis Üyesi Turgay Genç, Expo ve hipodrom alanlarının imar düzenlemelerinde bir geçerliliği olmadığı için imar düzenlemelerinin ikinci bir karara kadar iptal edilmesi gerektiğini söylemişti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan vali Ahmet Altıparmak, ``Arkadaşlara talimat verdim bir sorun olursa çözeriz. Expo`nun işlerinin yürütülmesine, işlemlerinin yol almasına engel değil`` dedi.
Expo`nun sadece Antalya değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin projesi olduğunu belirten Vali Altıparmak, ``Buna sahip çıkmak zorundayız. Türkiye bir `Expo ligine` girdi, bu `ligde` başarılı olmak için bu çapta en büyük organizasyonlardan bir tanesi, bu yolda başarılı olmak için de her kes elinde geleni yapmak zorunda, yapar da.``
EXPO ÇİÇEĞžİ İÇİN ŞAKAYIK ÖN PLANDA
Expo için seçilen dört çiçeğin özelliklerine de değinen Vali Altıparmak, ``Üniversitedeki uzman arkadaşlar, öğretim üyelerimiz, tarım teşkilatındaki arkadaşlar uzun uzun çalıştılar. Mümkün mertebe Antalya`nın kendi bitkisi, endemik olsun dendi. Artı üretilebilir olsun, istediğimiz sezonda o bitkilere ulaşalım, bu önemli bir argüman. Artı çoğaltması kolay olsun. Bütün bunlar bir araya gelince karşımıza 15 tane çiçek belirlenmişti`` dedi.
Yönetim kurulunda tartışıldıktan sonra belirlenen 15 çiçekten 4 tanesinin oylamaya sunulmasına karar verildiğini kaydeden Vali Altıparmak, şakayık çiçeğinin ön plana çıktığını belirtti. Şakayık`ın görsellik açısından önemsendiğini ifade eden Vali Altıparmak, ``Alana ekildiği zaman görselliği nasıl olacak, insanların gözüne nasıl hitap edecek, fotoğraf çekile bilecek mi? Alt yaprakları ve üst çiçeği ile beraber bu önemli bir kriterdi. Şakayık`ın Latince ismi ``˜Türkika` diye geçiyor. Türk çiçeği anlamında, Türk kökenli olduğunu da gösteriyor. Bu anlamda da şakayık bizim yönetim kurulu öncelikleri arasında kendini gösterdi`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir