YEREL HABERLER - 07 Kasım 2012 Çarşamba 11:51

İLDEM BÖLGESİNDE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI

A
A
A
İLDEM BÖLGESİNDE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak yolların güvenli ve seri olması için tüm teknik imkanların kullanıldığını ve özellikle asfaltlama çalışmasına büyük önem verdiklerini söyledi.
2012 yılında hedeflenen asfalt üretim kapasitesinin 220 bin ton olduğunu şu anda ise 210 bin ton asfalt kullanıldığını belirten Büyükkılıç `` Melikgazi Belediyesi olarak hedeflenen üretim yetersiz kalacak, çünkü 15 gün içerisinde 30 bin ton asfaltı öngörülen yollara da kullanılacağız. 2013 yılında ise hedeflenen miktar 320 bin tondur. Bilindiği üzere Melikgazi olarak hem kendi tesislerimiz de asfalt üretiyoruz ,hem de özel sektörce asfalt çalışmasını yerine getiriyoruz. Çünkü çalışma alanı çok büyük olunca hizmeti satın alıyoruz. Yani özel sektöre asfaltlama işi yaptırıyoruz. İldem bölgesinde şu andaki asfalt çalışması da özel sektörce yapılmaktadır. `` dedi.
İldem bölgesinde yer alan bir ana cadde ile bunlara bağlantılı 9 sokakta asfaltlama çalışması yaptıklarını ve yaklaşık 3.200 ton asfalt kullandıklarını ifade eden Büyükkılıç, asfaltlama çalışması gerçekleştirirken belediye olarak gündüz, akşam,gece zaman fark etmeden yaptıklarını dolayısı ile asfaltlamada zaman mefhumunu kaldırdıklarını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te 320 çiftçiye üzüm şalı, 250 çiftçiye 400 bin fide desteği Kilis’te düzenlenen törende, üzüm üreticilerine şal, sebze üreticilerine ise yüzde 50 hibeli 400 bin fide dağıtıldı. Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen "Fide ve Şal Dağıtım Töreni’nde, tarımsal üretimi artırmaya yönelik destekler üreticilerle buluşturuldu. Programda konuşan Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için üreticilere verilen desteklerin önemine dikkat çekerek, üzüm şalları ve sebze fidelerinin üreticilere ulaştırıldığını belirtti. Küçük, ilerleyen süreçte mercimek ve nohut tohumlarının da destek kapsamında dağıtılacağını ifade etti. Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen ise yapılan dağıtımın sembolik yönüne dikkat çekerek, devlet ile milletin birlikte hareket ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Kilis Valisi Ömer Kalaylı da konuşmasında, "Bağın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması" projesi kapsamında 320 çiftçiye üzüm şalı dağıtıldığını belirtti. Kalaylı, bu destekle iş gücünün azaltılması ve verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Sebze üretimine yönelik desteklere de değinen Kalaylı, "Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında yüzde 50 hibeli 400 bin adet sertifikalı domates, biber ve patlıcan fidesini 250 çiftçimize dağıtıyoruz" diye konuştu. Kalaylı, yapılan desteklerin üretimi artırmayı, tarımsal faaliyetleri güçlendirmeyi ve çiftçilerin gelir seviyesini yükseltmeyi amaçladığını ifade ederek, projede emeği geçen kurumlara teşekkür etti.