GENEL - 30 Mart 2017 Perşembe 18:01

‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesi tanıtıldı

A
A
A
‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesi tanıtıldı

Çanakkale’nin fikir önderleri, ’Akıllı Şehirler Semineri’nde bir araya geldi.

Çanakkale’nin fikir önderleri, ’Akıllı Şehirler Semineri’nde bir araya geldi.


Çanakkale’yi akıllı şehir yapmak için Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesi İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan seminerle tanıtıldı. Seminere Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Can Aksoy ve STK temsilcileri katıldı. Seminerde Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler Kıroğlu ve Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreter Çağdaş Ergin birer konuşma yaparak, projeyle ilgili düşüncelerini aktardı. ‘Aklım Fikrim Çanakkale’ Projesi’nin Çanakkale için uygun bir proje olduğunu ifade eden Vali Orhan Tavlı, projeye gereken desteği vereceklerini belirtti.


Daha sonra kürsüye gelen Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli, ‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.


Proje kapsamında şehrin mevcut durumu tespit edilecek. İkinci fazda yerel paydaşların desteğiyle ihtiyaçlar belirlenecek. Çalışma sonucu ortaya çıkacak akıllı şehir vizyonu, uygulama için kamuoyu ve karar vericilerle paylaşılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.