ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 12:20

Antrenman yaparken canından oldu

A
A
A
Antrenman yaparken canından oldu

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, kamyonet çarpması sonucu hayatını kaybeden 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeliha Güneş’in, 5 gün sonra düzenlenecek olan 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılmak için antrenman yaptığı ortaya çıktı.


Kaza, 28 Nisan’da gece saatlerinde ilçeye bağlı Kocadere köyü yakınlarında meydana geldi. S.Ç. yönetimindeki 17 UR 284 plakalı kamyonet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeliha Güneş’in kullandığı bisiklete çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Güneş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından kamyonet sürücüsü S.Ç., jandarma tarafından gözaltına alındı ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Talihsiz olayın ardından yapılan araştırmalarda, Zeliha Güneş’in 5 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’na katılmak için antrenman yaptığı belirlendi.


Gözaltına alınan sürücü S.Ç., jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan S.Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Antrenman yaparken canından oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB’nin ihmal ettiği mezarlıklar için Arnavutköy Belediyesi harekete geçti Arnavutköy’de mezarlıkların bakımsızlığı, biriken ot ve diken yığınları vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Mezarlık bakımından sorumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) defalarca şikayetlerini ileten Arnavutköy Belediyesi, İBB’nin ilgisizliğine karşı kendi imkanlarıyla temizlik ve bakım yaptı. Arnavutköy Belediyesi, vatandaşlardan gelen mezarlık temizlik ve bakım şikayetlerini dikkate alarak harekete geçti. Mezarlık bakımından sorumlu olan İBB’ye defalarca şikayetlerini ileten Arnavutköy Belediyesi, İBB’nin ilgisizliğine karşı kendi imkanlarıyla temizlik ve bakım yaptı. Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İBB’ye yazdığı resmi yazıda, ilçe sınırları içerisindeki mezarlıklarla ilgili vatandaşlardan gelen bakım, onarım ve işletme şikayetlerini ayrıntılı bir şekilde bildirdi. Yazıda, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereği İstanbul sınırları içerisindeki mezarlıklara ilişkin tüm görev, yetki ve sorumlulukların İBB’ye ait olduğu vurgulanarak, taleplerin değerlendirilmemesi durumunda Arnavutköy Belediyesi’nin vatandaş mağduriyetini gidermek için gerekli tüm tedbirleri alacağı ifade edildi. Vatandaşların tepkisini dikkate alan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Boğazköy Mezarlığı’nın bakım ve temizliğinin gerçekleştirilmesi için talimat verdi. Hummalı bir çalışma sonucunda, Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mezarlıktaki otları temizledi, genel bakım ve düzenleme yapıldı. Öte yandan İBB’nin, Nisan ayında 116 milyon TL’lik bir mezarlık bakım sözleşmesi imzaladığı da öğrenildi. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın, mağduriyetini gidermek ve ziyaretlerini temiz bir ortamda gerçekleştirmelerini sağlamak için İBB’nin yerine getirmesi gereken temizlik ve bakım çalışmasını Arnavutköy Belediyesi olarak biz gerçekleştirdik” dedi.
Ankara Diyanet İşleri Başkanlığından "Diyanet yöneticilerine her gün etli yemek var” başlıklı habere ilişkin açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı, bir gazetede yayınlanan "Diyanet yöneticilerine her gün etli yemek var” başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Başkanlığımız yemekhanesinde personelimize verilen öğle yemeği ücretleri Yemek Servisi Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. Mevcut durumda öğle yemeği maliyeti 100 TL civarında olup, bu rakam piyasa koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Başkanlığımız yemekhanesinde yemek yiyen memurlar için devlet katkısı + memur katkısı alınarak yemek hizmeti verilmektedir. 4/D kapsamında görev yapan daimi işçiler için ise yemek ücretleri günlük net 143.69 TL olarak işçi personele nakit olarak ödenmektedir. Bu itibarla, daimi işçiler kendilerine günlük net olarak ödenen 143.69 TL yemek ücretinin 100 TL’sini yemek hizmeti aldıklarında ödemektedirler" denildi. "Görüldüğü üzere, devletin yemek yardımı olarak vermiş olduğu ücretin altında bir rakam işçi personelden tahsil edilmektedir. Bu itibarla, işçilere, üst düzey yöneticilerden daha yüksek fiyata yemek verildiği iddiası, gerçek dışıdır" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Nitekim diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki uygulamalarla ilgili mevzuat araştırıldığında haberin ne kadar yanlış ve gerçeklerden uzak olduğu açıkça görülmektedir. Ayrıca haberde iddia edildiği gibi üst düzey yöneticiler için farklı yemek menüsü hazırlanması da söz konusu olmayıp Başkanlık Merkez Teşkilatındaki tüm personel için tek menü verilmektedir" denildi.