GENEL - 16 Mart 2018 Cuma 14:43

Biga’da Tarım Nüfusu gençleşiyor projesi

A
A
A
Biga’da Tarım Nüfusu gençleşiyor projesi

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Tarımsal nüfus gençleşiyor projesi kapsamında eğitim alan kursiyerler kahvaltıda bir araya geldi.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Tarımsal nüfus gençleşiyor projesi kapsamında eğitim alan kursiyerler kahvaltıda bir araya geldi.


Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İŞ-KUR arasında imzalanan protokol ile "Tarım Nüfusu Gençleşiyor Projesi" kapsamında Kaşıkçıoba ve Çeşmealtı Köylerinde eğitim alan kursiyerler kahvaltıda bir araya geldi.


Balıkkaya orman içi tesislerinde Tepe cafede düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Can, İŞKUR İlçe Müdürü Yasin Sezgin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher VE kursiyerler katıldı.


Kaymakam Mustafa Can, "Kaşıkçıoba ve Çeşmealtı köyü kursiyerlerimizle bir aradayız. 70 kursiyerimiz süt sığırcılığı kursu eğitimini başarı ile tamamlayarak belgelerini alacaklar. Bugüne kadar 19 köyümüzde süt sığırcılığı kursu açtık. Halen devam eden kurslarımız da var. Köylerde gelen talebe göre kurslar açıldı. Kurslara bugüne kadar 642 kursiyer katıldı. Bayanlarımız bu kurslara ilgi gösteriyor olması bizleri çok sevindiriyor. Özellikle aile ekonomisinin gelişmesinde bayanların etkisi çok büyük. Aldığınız eğitimlerle hayvan bakımında en üst seviyeye geleceksiniz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)