YEREL HABERLER - 27 Aralık 2012 Perşembe 11:04

TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİОİ`NDEN ODTÜ OLAYLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

A
A
A
TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİОİ`NDEN ODTÜ OLAYLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi tarafından oluşturulan Trakya Üniversiteler Birliği, ODTÜ`de yaşanan öğrenci eylemlerini kınadı. Olaylarla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Trakya Üniversiteler Birliği, üniversitelerin şiddet eylemlerine sahne olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.
Edirne Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi, ortak bir açıklama yayınlayarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi`nde meydana gelen şiddet olaylarını kınadı. 4 üniversite tarafından oluşturulan Trakya Üniversiteler Birliği adına yayınlanan ortak bildiride, şiddet eylemlerinin Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesine gölge düşürdüğü vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
``˜BAZI ÖОRENCİLERİN ŞİDDET EYLEMLERİ GÖLGE DÜŞÜRDÜ`
``Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında sağladığı başarılar ve bu konuda gösterilen çaba ve teşvikler, Türkiye`nin her alanda gelişmesini ve yücelmesini isteyen herkes tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir. Türkiye`nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanındaki başarı yolculuğunda önemli ve tarihi bir dönüm noktasını temsil eden Göktürk-2`nin yörüngeye oturtulmasının milletçe yaşanılması gereken gurur ve sevince, ne yazık ki bazı öğrencilerin şiddet eylemleriyle gölge düşürülmüştür.
Hür düşüncenin, bilimsel bilgi üretiminin, tartışmanın, hoşgörünün ve demokrasi kültürünün gelişip güçlendiği ve topluma örneklik teşkil ettiği yerler olması gereken üniversitelerin, bir kısım öğrencilerin taşlı, sopalı ve molotof kokteyli ile şiddet eylemlerine sahne olması; demokrasi, fikir özgürlüğü ve demokratik tepki adına üzüntü ve kaygı vericidir.
Trakya Üniversiteler Birliği olarak ülkemizin bilim ve teknoloji alanında ileri gitmesi konusunda yapılan çalışmaları ve sağlanan teşvikleri takdir ve heyecanla karşılıyoruz. Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında Türkiye`nin önemli bir başarısını gösteren Göktürk uydusunun ülkemizin hizmetine sunulmasında emeği geçenleri tebrik eder, teşekkürlerimizi sunarız.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul HAKSEN Taksim’e çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi," Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız" dedi. HAKSEN Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim meydanına geldi. Vuvuzela çalan grup Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, “47 yıl önce bu meydan da hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Özellikle kamuda koruma ve güvenlik görevlileri var onların ricasıyla onların kıyafetiyle bu açıklamayı yapıyorum. Koruma ve güvenlik görevlilerine yıpranma hakkı verilerek yaptıkları hizmete karşı emeklerinin de hakkı verilmelidir. Şuanda Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz her zaman olduğu gibi mazlumdan yanayız. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız. Gazze’deki emekçi kardeşlerimizi de anıyoruz” dedi.