POLİTİKA - 15 Aralık 2017 Cuma 18:10

CHP İlçe Başkanı Erayhan mazbatasını aldı

A
A
A
CHP İlçe Başkanı Erayhan mazbatasını aldı

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Sungurlu İlçe Başkanlığına seçilen Ali Erayhan, Sungurlu Adliyesi’nde gerçekleşen törenle mazbatasını aldı.

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Sungurlu İlçe Başkanlığına seçilen Ali Erayhan, Sungurlu Adliyesi’nde gerçekleşen törenle mazbatasını aldı.


Mazbata törenin ardından Parti binasında yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katıldığı bir basın açıklaması düzenleyen CHP İlçe başkanı Ali Erayhan, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim diye tanımladığı, demokrasinin kalesi, Ulu çınarımız CHP’nin Olağan İlçe Kongresini 9 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirdik. Bizler diğer partiler gibi emir-komuta zinciri içerisinde görev alınıp verilen bir parti değiliz. Bizler, Demokratik değerlere inanmış ve parti içindeki demokrasiyi işleten tek partiyiz. CHP İlçe Başkanlığı, ilçe yöneticiliği yapmak, sorumluluğu yüksek ve onurlu bir görevdir. Önümüzdeki bu kritik süreçte, gençlerimiz, kadınlarımız ve tüm partililerimiz ile çağdaş, demokratik, tam bağımsız Türkiye fikrine inanmış tüm Sungurlular ile birlikte çalışacağız, şahsıma destek olan partililere teşekkür ediyorum. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan ve 94 yıldır ayakta olan ulu çınarın bir neferi, bir ilçe başkanı olmak yaşayabileceğim en büyük gururlardan bir tanesidir. Bu göreve layık olabilmek için ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım ant içtik. Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı için çalışacağız. Atatürk ilke ve inkılaplarının sonuna kadar takipçisi ve bekçisi olacağımıza söz veriyoruz."" dedi.


CHP İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; "İlçe Başkanı Ali Erayhan, Başkan Yardımcıları Sadet Canan Sabancılar ve Satılmış Zobu, İlçe Sekreteri Hamza Yarayan, Sayman Durmuş Kurt, Eğitim Sekreteri Aşır Dilenoğlu, Bilişim Sorumlusu Ahmet Mavi"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.