YEREL HABERLER - 21 Ocak 2016 Perşembe 18:09

Çorum'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakılıyor

A
A
A
Çorum'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakılıyor

Çorum’da etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye tarafından yem bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
Çorum Belediyesi, yaban hayatı koruma projesi kapsamında doğaya bırakılan yemler sayesinde sokak ve yaban hayvanları doğal yaşam alanlarında beslenme fırsatı buluyor. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, hayvan türlerine göre yem ve yiyecek bırakıyor. Bırakılan yiyeceklerin bir miktarı Hitit Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin mutfağında kalan fazla yiyeceklerden ve bazı lokantaların fazla yemeklerinden karşılanıyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi olarak hayvan dostu bir belediyecilik yaptıklarını belirterek, “Özellikle yoğun kış şartlarının yaşandığı bugünlerde yem bulmakta zorlanan kuşlar için şehrin muhtelif yerlerine kuş yemi atıyoruz. Sokak hayvanları içinde belirlediğimiz alanlara yemek bırakıyoruz ki onlar kış şartlarını sağlıklı bir şekilde çıkarabilsinler istiyoruz. Hemşehrilerimizden de kuşlar için evlerinin balkonlarına, önlerine kuş yemi bırakırlarsa kuşlar açılktan ölmez. Bizde sokak ve yaban hayvanlarına karşı görevlerimizi yapmış oluruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir