YEREL HABERLER - 19 Kasım 2014 Çarşamba 18:29

Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapacak Projede Önemli Adım

A
A
A
Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapacak Projede Önemli Adım

Çorum Belediyesi’nin dar gelirlileri kar amacı gütmeksizin sadece maliyetler üzerinden ev sahibi yapmayı planladığı sosyal konut projesinin önündeki en büyük engel aşıldı.
Milli Savunma Bakanlığı, AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün girişimleri sonucu sosyal konutların inşa edilmesinin planlandığı alanda tahsis uygulamasından vazgeçti. Bu kararından ardından Maliye Bakanlığı’na gönderilen yazıyla birlikte atış alanı olarak bilinen 87 dönümlük arazi Çorum Belediyesi’ne devri sağlandı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, düzenlediği basın toplantısı ile sosyal konut projesinde gelinen son nokta ve detayları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Sosyal konut projesini yapmayı planladıkları ve atış alanı olarak bilinen bölgenin bir kısmının Çorum Belediyesi’ne, bir kısmı ise Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Burada sosyal konut yapımı için proje hazırlayarak, yapılması gerekenleri planladık. En büyük engel atış alanının tahsis edildiği Milli Savunma Bakanlığı’nın tahsis uygulamasından vazgeçmiş olmasıydı. Zor bir meseleydi. Bunu bilerek yola çıktık. 20 Şubat’ta AK Parti Çorum milletvekilimiz Salim Uslu ile Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ı ziyaret ettik. Yerel seçimlerden 40 gün önceydi. Diğer aday ve partiler mahallelerde gezerken, çarşıda dolaşırken seçmeni ikna etmek için çalışma yürüttükleri dönemde biz belediye başkanı ve yeni dönem belediye başkan adayı olarak görevlerimizin gereğini ihmal etmeden yerine getirdik. Bölgenin fiilen atış alanı olarak kullanılmadığını bildiğimiz için gidip bakanımıza bunu arz ettik. Yıllardır boş, atıl duruyordu. Bunları bakanımıza ilettik. Alt mekanizmalar oranın atış olarak durması yönünde görüş bildirdi. Ret cevabını alınca hemen çalışma başlatarak Sıklık bölgesinde bir tarafta 233 dönümlük yeri atış alanı planladık. İmar planı değişiklikleri yapıldı. 8 Ağustos 2014 tarihinde bir kez daha Milli Savunma Bakanımızın yanına gittik. Taleplerimizi yineleyerek, yeni alan oluşturduğumuzu anlattık. Ve sonunda bizim beklediğimiz karar geldi. Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz o alanda kendilerine yapılan tahsisin kaldırılmasının uygun görüldüğünü bildirdi. Maliye Bakanlığına yazı gönderildi. Maliye Bakanlığı da il Defterdarlığı’na tahsis işleminin iptalini yazdı” dedi.
Projede kritik eşiğin aşıldığını vurgulayan Başkan Külcü, bundan sonra geriye sadece bürokratik işlemlerin kaldığını belirtti. Külcü, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sosyal konut projesinin detayları hakkında da bilgi veren Başkan Külcü, “Sosyal konutların yapılmasının planladığı yaklaşık 244 dönümlük alanın yüzde 25’lik bölümüne konutlar inşa edilecek. Geri kalan kısım ise cami, okul, park gibi sosyal donatılardan oluşacak. Konutlar ise 80 metrekareden 125 metrekareye kadar olacak. Bunları taleple belirleyeceğiz. Talebe göre arzımızı gerçekleştirileceğiz. Burada bütün detayları düşünerek hareket edeceğiz. Geçmiş 6 yıllık dönemimizde edindiğimiz bilgi birikim ve tecrübemizle projeyi hayata geçireceğimiz alanın şartlarının uyuşuyor olması lazım. Sıklık bölgesine benzer bir yapıya asla müsaade etmeyeceğiz. Planlamamızı, gerek arsa kullanımı gerek yapılacak binaların inşası konusunda hassas davranacağız” diye konuştu.
İlk kez işin yükleniciliğini Çorum Belediyesi’nin yapacağını dile getiren Külcü, “Temelinin atılmasından anahtar teslimine kadar biz ilgileneceğiz. Bunu Tansa üzerinden biz yapacağız. Sosyal konut projemizin uygulayıcısı Emekliler Derneği olacak gibi bir görüntü ortaya çıktı. Bunda belediye ve emeklilerimizin bir kusuru değil. Kanunen bir başka derneğe, vakfa alın bunu yapın dememiz mümkün değil. Yoksa derneğimizle bir problem söz konusu değil. Maliyet konusunda hesaplarımızı yapacağımız. Bunları ortaya çıktıktan neler yapılması gerekiyorsa yapılacak. Bu tür projelerde çözüm ortağı konusunda bankalar olabiliyor. Biz tekliflerimizi götüreceğiz. Bununla ilgili KSS’deki dükkanlarımız konusunda bir tecrübe yaşadık. Gayrimenkulle ilgili esas aşılması gereken kritik aşıldı. Planlamalardan sonra iş talebe kalacak. Vatandaşlar talep ederse ona göre planlama yapacağız. Projenin gerçekleşmesi vatandaşın talebine göre kaldı” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.