YEREL HABERLER - 17 Kasım 2015 Salı 16:58

Hitit Üniversitesi Akademik Ve İdari Personelin Yaşam Standardını Yükseltiyor

A
A
A
Hitit Üniversitesi Akademik Ve İdari Personelin Yaşam Standardını Yükseltiyor

Son yıllarda her alanda yaptığı çalışmalar büyük bir gelişme trendi içerisine giren Hitit Üniversitesi, her yıl öğrenci ve akademik personel sayısını artırıyor.
Hayata geçirdiği sosyal ve kültürel projelerle şehirle bütünleşen ve şehrin lokomotif görevini üstlenen Hitit Üniversitesi, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bünyesinde görev yapan akademik ve idari personele her alanda verdiği desteklerle yaşam standardını yükseltiyor.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Çorum Belediyesi işbirliği ile toplu konut projesini hayata geçiren Hitit Üniversitesi, akademik ve idari personelini konut sahibi yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Farklı tiplerde yapılan konutlar, uygun vadelerle personele sunulacak. Kuzey kampüse yakın bir konumda yer alacak konutlar için personelden yoğun bir talep geliyor.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitedeki akademik ve idari personelin eğitsel çalışmalarının yanı sıra sosyal hayatlarını da kolaylaştıracak projelere de önem verdiklerini söyledi.
Genç bir üniversite olan Hitit’in eksik yönlerinin giderilmesi noktasında yoğun bir tempo ile çalıştıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Başta kampus konusu olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı binalarda devam eden eğitimimizin kendi binalarımıza alınma süreçleri devam etmekte. İnşaatlarımız son sürat devam ediyor. Öğretim üyelerimize, öğretim elemanlarımıza, akademik idari personelimize her türlü alt yapıyı sağlamaya gayret ediyoruz. Bunların içerisinde eğitsel alt yapı var. Kampus, binalar, laboratuar alt yapısı, merkez laboratuar, yurt dışı görevlendirmeler, Teknokent, internet bağlantılarımız, kütüphane alt yapısı gibi bir çok konuda desteklerimiz son beş yılda olduğu gibi bundan sonrada devam edecek. Bundan sonrasında akademisyenlerimizin idari personelimizin sosyal hayatlarını da kolaylaştıracak projelere de önem veriyoruz. Bunların içerisinde üniversitemiz akademisyen ve idari personelinin bir konut sahibi olmaları ilimizde kira ödercesine ev sahibi olmaları ve hayatlarını kolaylaştırmalarını sağlamak amacıyla bir çalışma başlattık” dedi.
Toplu Konut İdaresi’yle çok güzel bir çalışma başlatıldığını hatırlatan Prof. Dr. Alkan, “Geçtiğimiz günlerde bu projemizin lansmanını yaptık. TOKİ ile çok farklı büyüklüklerde farklı tiplerden oluşan bir site oluşturulacak. Bu sitede akademisyenlerimiz ve idari personelimiz bütçelerine uygun arzu ettikleri şekilde konut sahibi olabilecekler. Bu konu üniversitemizin sadece eğitsel değil, toplumun her kesimiyle iç içe olmasından hareketle kampusün dışında bir yerleşim yeri oluşturulması düşüncesinin bir ürünüdür. Özellikle TOKİ’nin olması, ekonomik olması, uzun vadeli olunca daha düşük oranlarla arkadaşlarımızın ev sahibi olması bu konunun en cazip tarafı. İnşallah güzel bir TOKİ Hitit sitesi kurulacak. Bu yıl sonuna kadar başvurular yapılabilecek. Güzel bir proje hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarımızın mülk edinmesine bizde vesile olmuş olacağız. Bu konunun oluşumunda Eğitim Bir Sen Çorum Şubemizle birlikte güzel çalışma yapıldı. Çalışma sonunda güzel bir yol kat edilecek” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Alkan, projenin hayata geçirilmesinde katkıda bulunan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca’ya teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)