YEREL HABERLER - 19 Ocak 2017 Perşembe 15:54

Öğrencilerden ’Özel’ Konser

A
A
A
Öğrencilerden ’Özel’ Konser

Sungurlu Anadolu Lisesi müzik kulübü öğrencilerinden oluşan okul korosu, "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında Özel Sungurlu Engelli Bakım Merkezinde konser verdi.
Ziyarette öğrenciler ilk olarak yaşlıların ellerini öpüp, onlara çiçek ve çikolata takdim etti. Öğrencilerin jesti karşısında duygulanan yaşlıların mutlulukları gözlerinden okundu.
Yapılan keyifli sohbet sonrasında öğrenciler bakımevi sakinlerine türkü ve şarkılardan oluşan bir konser verdi. Öğrencilerin türküleri ve şarkıları eşliğinde eğlenen bakımevi sakinleri neşeli saatler geçirdi.
Müzik öğretmenleriyle söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla bakım evinde kalan yaşlılara müzik ziyafeti sunan öğrenciler, gelen istek parçalarını da seslendirdi. Bakımevi sakinleri ise öğrencilere eşlik ederek bir yandan söyledi, bir yandan da şarkılar eşliğinde tempo tutarak stres attı.
Programı düzenleyen Sungurlu Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Turgay Turan, "Bakımevindeki insanlarımızın bir nebzede olsa yüzlerinin gülmesini istedik. Müzik kulübünden oluşan okul korosunu bakımevine getirdik. Öğrencilerimiz, onlar için birbirinden güzel parçaları seslendirdi. Onlar da öğrencilerimizin parçalarına eşlik etti." diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başkan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti İzmit Belediyesinde 2’nci dönemine başlayan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Hürriyet, "Size söz veriyorum, görevimi layıkıyla yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağım" dedi. Yeni yönetim kadrosunu oluşturan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Çınar Çocuk Evi ve Çınar Akademi öğrencileri ile birlikte Aslanlı Yolu geçen Başkan Hürriyet mozoleye çelenk sundu. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Başkan Hürriyet, "Aziz Atatürk. 16 Ocak 1923’te Cumhuriyet’i kuracağınızın müjdesini verdiğiniz, ilk ve tek basın toplantısı yaptığınız, kadınlara seçme seçilme hakkının eninde sonunda verileceğini ilk kez müjdelediğiniz güzel İzmit’imiz sayenizde müjdelerin şehri olmuştur. Siz İzmit’i, İzmit sizi çok sevdi. İzmit’i yönetmek üzere kıymetli İzmitliler tarafından belediye başkanı olarak ikinci dönemime başlamanın verdiği onur ve sorumlulukla manevi huzurunuzdayız. İlkeleriniz ve devrimleriniz, yolumuzu aydınlatan birer meşale olarak önümüzde durmaktadır. Hedefimiz, sizin ’En büyük eserim’ dediğiniz Cumhuriyet’i korumak ve ileriye taşımak olacaktır. Bu kutsal görev yolunda bana güç veren değerlerinizi, adaletinizi ve bilgeliğinizi her daim hatırlayacağım. Size söz veriyorum, görevimi layıkıyla yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağım. Ruhunuz şad olsun" dedi.