POLİTİKA - 28 Ekim 2017 Cumartesi 20:16

Sungurlu kadın kollarında Hamide Uzun dönemi

A
A
A
Sungurlu kadın kollarında Hamide Uzun dönemi

AK Parti Sungurlu Kadın Kolları 5.

AK Parti Sungurlu Kadın Kolları 5. olağan genel kurulu yapıldı. Seçimlere mevcut kadın kolları başkanı Hamide Uzun tek liste halinde katıldı.


Özel İdare toplantı salonunda yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tebrik mesajlarının okunduğu kongrede AK Parti Sungurlu Kadın Kolları Başkanı Hamide Uzun konuşma yaptı. Uzun konuşmasında, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.


’Bu bir bayram değişimidir’


Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, bunun bir bayrak değişimi olduğunu belirterek bundan önce görev yapanlara teşekkür etti. Emaneti getirdiler, Hamide hanıma verdiler diyen Uslu, "Burada görev alacakların sayısı sınırlı. Onun için buradaki herkes AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı gibi çalışması gereklidir. Aklınızı fikrinizi bu davaya vermeye hazır olduğunuzu biliyorum" dedi.


Biz bu dava sayesinde varız diyen Uslu, "Bu dava ne kadar büyükse, ne kadarda yüceltilirse ve bu bayrak ne kadar yükseklerde ve göklerde özgürce sallanırsa bizlerde o kadar mutlu oluruz. Nasılsa isimsiz şehitlerimiz varsa sizlerde isimsiz kahramanlar olarak elbette bu dava için hizmette geri kalmayacaksınız. Bizler Cumhurbaşkanımıza sonuna kadar bağlıyız. Cumhurbaşkanımıza hem Sungurlu olarak, hem de Çorum olarak başımız dik. Çünkü vefakar insanlar olarak aldığımızın ve bize yapılanlara karşı karşılığını vermek adına görevimizi yerine getirmiş oluyoruz" diye konuştu.


’Cezaevi yapıyoruz diye dudak bükenler oluyor’


Son 16 yılda Çorum ve Sungurlu’ya yaptığımız hizmetlerin tutarı 1 milyar 655 milyon’dur ve son zamanda cezaevi yapıyoruz diyen Uslu, "Bazıları dudak büküyor, burun kıvırıyor. Yok efendim cezaevimi olur diye. Cezaevinin getireceği ekonomik hareketlilik, cezaevinin hizmet alımı ile getireceği fayda sağlayacaktır. O cezaevinde kalan insanlar üst üste yatıyorlarsa ve cezaevi insanları rabit edip, insanları topluma kazandırma yerine o cezaevi şayet suç üretim yerine haline gelmişse bunu da görmezden gelemeyiz. Biz o nedenle hem insanları rabit etmek hem oraları iş atölyelerine çevirmek ve orada arkadaşların cezasını çekerken üretmesini ve kazanması sağlamaktır. Ayrıca burada şehir stadyumu yapılmaz deniliyordu. 500 kişilik seyirci tribünümüz vardı ona ilave olarak 800 kişilik tribün yapacağız" şeklinde konuştu.


’Hızlı Tren Sungurlu’ya uğramayacak diyenler var’


Hızlı trenimiz nasip olursa geliyor diyen Milletvekili Uslu, "Buralarda çalışmalar yapılıyor. 20 milyon TL harcanarak hızlı trenin çalışmaları yapılıyor. Böylece hızlı trenimiz gelmiş olacak. Vay efendim Hızlı tren Sungurlu’ya uğramayacak diyen birileri var. Bakın bir tane hızlı tren durağı Hastanenin karşısına konulacak. Vay efendim otoyol Sungurlu’nun dışından geçiyor. Buna biz karar veremeyiz. Bunun teknik çalışması yapılacak. Yok Sungurlu’ya giriş yok diyorlar halbuki Sungurlu’ya giriş var. Şimdide yolun Sungurlu’ya faydası yok diyorlar. Sungurlu’da neredeyse her gün kaza oluyor. Bunun içinde de ölümlü kazalar yaşanıyor. Bu insanların güvenli yollarda gitmeye hakkı yok mu? Bunlar alışmışlar her yapılana her doğruya karşı çıkmayı muhalefet yapmış sayıyorlar. Muhalefet partisinin talepleride bize geliyor. Yeğenim var, işte şunu işe koyun diye taleplerle bize geliyorlar. Bunların zamanı gelince açıklarız. Yoksa kuru kuru muhalefet yapmakla iş yapılmıyor. Ben buradan sizlere tekrardan teşekkür ediyorum. Kadın Kolları başkanımız Hamide hanım ve ekibine başarılar diliyorum ifadelerini kullandı.


’Sungurlu belediyesini istemek hakkım’


Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Ben bir ilçede yüzde 72 oy alabiliyorsam ve ben o ilçede yüzde 70 üzerine çıkıyorsam o ilçede Belediye Başkanlığını istemek hakkımdır" diye konuştu.


Bundan önce 2 dönem kadın kolları başkanlığını yapan ve benim il başkanlığı görev süresinde beraber çalıştığım Hava hanıma teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Ceylan, Hava Özata’nın dönemlerinde Sungurlu her zaman çıtayı hep yükselttiğini söyledi.


Şimdi bu yeni göreve gelen arkadaşlara büyük görevler düşüyor diyen Ceylan, "Çünkü Sungurlu’da çıta yüksek, son 16 Nisan oylamasında aldığımız oy oranı yüzde 70lerde o zaman bu çıtayı yükseltmek ve bu çıtayı daha yukarı çekmek öncelikle sizlere düşüyor. Onun için bu günden itibaren çalışmaya başlayacaksınız" diye konuştu.


’2019’da Sungurlu Belediyesi’ni sizler alacaksınız’


Biz artık Sungurlu’da önümüzdeki 2019 seçimlerinde yüzde 71’den aşağı düşmeyeceğiz diyen Ceylan, "Bir ilçede kadın kolları çalışıyor ise orada başarının gelmemesinin imkanı yok. Eğer ben bir ilçede yüzde 72 oy alabiliyorsam ve ben o ilçede yüzde 70 üzerine çıkıyorsam o ilçede Belediye Başkanlığını istemek hakkımdır. Bu ekip önce Sungurlu’ya sonra İl başkanına sonrada AK Partiye yani bize Sungurlu Belediyesini teslim edecek. İnanmayınca başarı gelmez ben onu gördüm. İnanacağız sonra başarı gelecek. Yok biz böyle Belediyeden memnunuz diyorsanız da ona yapacak bir şey yok. Başta kadın kolları İlçe başkanı olmak üzere ve tüm ekibi bir takım olarak görüyorum. Birlikte bir takım olarak 2019’da Sungurlu Belediyesi’ni sizler alacaksınız" ifadelerini kullandı"


’Sungurlu’da 500 kişilik ekip oluşturacağız’


AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ’da Sungurlu’da 500 kişilik bir ekip oluşturacaklarını söyledi.


Türkiye’de bir ilk olarak 14 ilçe kongresinin sorunsuz bir şekilde Çorum olarak biz tamamladık diyen Karadağ, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan her zaman kadının siyasette yer alması noktasında Türkiye’de bir çığır açtı" diye konuştu.


İl Başkanı Karadağ, "Sungurlu ilçemizde 14 tane mahallemiz var, 14 mahallemizde de 11’er kişilik yönetimler oluşturacağız. Buda yaklaşık 150 küsür kişi yapar. Köy temsilciliklerimiz yardımcıları ile birlikte 500 kişilik bir ekip oluşturacağız. Çalışmalarımızı bu ekiplerle birlikte yapacağız.” ifadelerini kullandı.


Hamide Uzun Başkanlığı’nda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; "Şükran Abanuzoğlu, Nahide Uzel, Nejla Kayretli, Bedriye Özsaray, Gülhan tanrıverdioğlu, Belma Akkaya, Ayşe Özdoğan, Fatma Bozduman, Gönül Koçer, Güllü Berişbek, Serap Karacığa, Elif Çırakoğlu, Hülya Çelikten ve Leyla Karaçimen"


Kongreye AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, AK Parti Çorum Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.