YEREL HABERLER - 06 Kasım 2012 Salı 16:00

BAŞKAN YILDIRIM SABİT SEMT PAZARINI GEZDİ

A
A
A
BAŞKAN YILDIRIM SABİT SEMT PAZARINI GEZDİ

Mersin`in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, yeni yaptıkları sabit semt pazarında artık vatandaşların rahat ve güvenli alışveriş yaptıklarını söyledi.
Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın`la birlikte Akdeniz Mahallesi`nde yeni yapılan semt pazarını gezdi. Pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, mahalle aralarındaki caddeler üzerinde kurulan seyyar semt pazarlarını sabit hele getirdiklerini belirtti. Hem pazar esnafının hem de halkın bu uygulamadan son derece memnun olduklarını vurgulayan Yıldırım, ``Bugün ben de alışveriş yaptım. Konuştuğumuz vatandaşlarımız ve pazar esnafı, rahat ve güvenli alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşamaktalar`` dedi.
Belediye zabıta ekiplerinin, yeni kurulan sabit semt pazarlarında sürekli denetim yaptıklarını da bildiren Yıldırım, ekiplerin standartlara ve gıda güvenliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde satış yapılmasını sağlayarak, tüketicilerin hak ve menfaatlerini koruduklarının altını çizdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler. Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı. Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı. Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti. "Böyle bir sürpriz beklemiyorduk" Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.