MAGAZİN - 15 Ocak 2024 Pazartesi 14:00

Başkan Atlı, Atatürk filmini gençlerle birlikte izledi

A
A
A
Başkan Atlı, Atatürk filmini gençlerle birlikte izledi

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı yönlerinin konu alındığı "Atatürk" filmini öğrencilerle birlikte izledi.



Babadağ Belediyesi, vatandaşa hizmetlerinin yanı sıra sosyal etkinliklerine devam ediyor. Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, ilçede eğitim gören öğrencilerle Atatürk 1881 – 1919 filminin 2. Bölümünü izledi. Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin Atatürk’ü canlandırdığı film Başkan Atlı ve öğrencilerden tam not aldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün insani yönlerinin ele alındığı film ile öğrenciler Ata’sını daha yakından tanıdı.



Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Atlı; “Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucusudur ve bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir. Bir lider düşünün ki bugün bile fikirleri bize ışık oluyor. Ata’mızın çok farklı yönlerinin ele alındığı filmi genç öğrencilerimizle izlemek istedik. Dediğim gibi Ata’mız Cumhuriyet’i onlara emanet etti. Onlarında emaneti kimden aldığını daha iyi öğrenmesi için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Gençlerimiz artık Ata’sını daha iyi tanıyor ve onun gösterdiği yolda ilelebet yürüyeceklerine inancım tam” dedi.



Başkan Atlı, Atatürk filmini gençlerle birlikte izledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yassı çelik üreticisi Erdemir 59 yaşında OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir, 59’uncu yaşını kutluyor. 1965 yılında üretime başlayan şirket, üretimi, ihracatı, yatırımları ve oluşturduğu istihdam ile Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün artırıyor. 1950’li yıllarda sanayi alanında ciddi hamleler başlatan Türkiye’nin kalkınma planlamasında en önemli stratejik adımlardan biri olarak 1965’te faaliyete geçen Erdemir, başarı yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor. Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu yassı çeliği üretmek amacıyla yıllık 400 bin ton kapasitesiyle üretim serüvenine başlayan şirket, 59 yılda kapasitesini 5 milyon ton nihai ürüne yükseltti. Sanayinin gelişimine ve kalkınmaya destek olmak amacıyla kurulan şirket, Türkiye’nin artan ihtiyaçları doğrultusunda örnek yatırım projelerine imza atarak üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini yıllar içerisinde hızla artırdı. 2006 yılında Türk endüstrisinin önde gelen temsilcilerinden OYAK’ın bünyesine katılan şirketin, söz konusu dönemden itibaren yatırımları büyük bir ivme kazandı. OYAK’ın sahip olduğu finansal güç, vizyon ve yönetim tecrübesi, rekabet gücünü artırmak ve büyümesini hızlandırmak adına şirkete önemli avantajlar sağladı. 12 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor Yapılan açıklamaya göre, yassı çelik üreticisi Erdemir; bağlı şirketleri İsdemir, Erdemir Maden, Erdemir Çelik Servis Merkezi, Erdemir Mühendislik, Erdemir Romanya, Kümaş Manyezit, Erdemir Enerji Erdemir Asia Pacific ve İsdemir Linde Gaz Ortaklığı ile yassı ve uzun çelik üretimi, çelik servis merkezi hizmetleri, madencilik, endüstriyel gaz üretimi, mühendislik ve proje yönetiminin yanı sıra enerji alanında faaliyet gösteriyor. Türk sanayisinin en fazla istihdam sağlayan kuruluşlarından şirket, günümüzde 12 binin üzerinde kişiyi istihdam ediyor. Ereğli bölgesinin gelişiminde de büyük rol oynayan şirket, sadece Ereğli’de yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Şirket; otomotiv, beyaz eşya, boru profil, haddecilik, genel imalat, elektrik-elektronik, makine, enerji, ısı gereçleri, gemi inşa, savunma, ambalaj ve yenilenebilir enerji gibi birçok sektöre hizmet veriyor. Söz konusu sektörlere uluslararası kalite standartlarında ürün sağlayan Erdemir, sıcak ve soğuk haddelenmiş, levha, kalay, krom ve galvaniz kaplamalı ürün gruplarında 536 yassı çelik kalitesi üretiyor.
Mersin Mersin’de engelliler ’Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’ ile eğlendi Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda ’Engelliler Haftası’ dolayısıyla düzenlenen ‘Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’, hem özel bireylere hem de izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde başlayan ‘Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’, Engelsiz Yaşam Parkı Halk Dansları gösterisi ile devam etti. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) gösterileriyle devam eden etkinlikler, Byükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Sanatçısı Görkem Gündoğdu’nun piyano dinletisi, Yükselen Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Beyaz Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin dans gösterisinin ardından ZİÇEV’in ritim gösterisi ile sona erdi. “Onların mutluluğuyla bizler de mutlu oluyoruz” Özel bireyler ile ritim ve dans gösterileri düzenlediklerini kaydeden Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, “Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, Kent Orkestramız ve Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki özel bireylerimizin gösterilerini izledik. Hepsi çok heyecanlılar ve bu etkinliklerde yer almaktan büyük keyif alıyorlar. Kendilerini çok mutlu hissediyorlar. Onların mutluluğuyla bizler de mutlu oluyoruz” dedi. Çocuklarını izleyen aileler hem eğlendi hem de duygu dolu anlar yaşadı Engelsiz Yaşam Parkı’nda düzenlenen etkinlikte kızının gösterisini izlemeye gelen Selma Doğan, engelli bireylerin her zaman hatırlanması gerektiğini temenni ederek, “Çocuklarımızın her gün hatırlanmasını ve unutulmamalarını diliyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın eğlendiğini gördüğümüzde, bizler daha mutlu oluyoruz. Çocuklarımız bu etkinlikler sayesinde deşarj oluyorlar ve birer birey olduklarını bize gösteriyorlar. Başkanımız Vahap Seçer’e de bu olanakları sağladığı için teşekkür ederiz” diye konuştu. Etkinlikte çok güzel zaman geçirdiklerini belirten özel birey annesi Filiz Uzan, “Oğlum dans etti. Sonra da ritim gösterisi olacak. Burada çocuklarımız için çok güzel şeyler yapıyorlar. Servisten yemeğe kadar pek çok detay düşünülmüş. Biz çok memnunuz” ifadelerini kullandı.