ASAYİŞ - 11 Mayıs 2024 Cumartesi 06:05

Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı

A
A
A
Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı

Denizli’de 6 katlı apartmanın bodrum katında başlayan yangın nedeniyle tüm apartmanı duman sardı. Apartmandan güçlükle tahliye edilen vatandaşlardan 4’ü dumandan etkilenirken, korktuğu için binayı terk etmeyen genci itfaiye tahliye etti.


Yangın Pamukkale ilçesi Topraklık Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 6 katlı binanın bodrum katında yangın meydana geldi. Apartman sakinleri tarafından fark edilemeyen yangının dumanı tüm binayı sardı. Dumanı fark eden apartman sakinleri ise kendi imkanlarıyla binayı terk etmeye başladı. Duman ve alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangını kısa sürede kontrol altına alınırken, binadan çıkamayan vatandaşlar ise itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkartıldı. Yangından kaynaklı dumandan etkilenen 4 kişi sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Dumandan etkilenen vatandaşlara oksijen maskesi takıldığı görüldü.



Korkudan binayı terk edemedi


Apartmanda yaşayan vatandaşlardan biri ise yoğun dumana rağmen korkusundan binayı terk edememesi dikkatlerden kaçmadı. Ara ara balkona çıkan genç, polis ekiplerinin ‘İn’ çağrısına rağmen aşağıya inmedi. Apartmanda bulunan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle genç binadan çıkartıldı. Yangın ölen ya da yaralanan olmazken dumandan etkilenen 4 vatandaştan 2’si ambulansla hastaneye sevk edildi. Kontrol altına alınan yangının çıkış nedeni ise yapılacak incelemelerin ardından kesinlik kazanacağı öğrenildi.


Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Lisede yıl sonu resim sergisi Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yıl sonu resim sergisi gerçekleştirdi. Sinop Sebahattin Ali Kültür Merkezi’nde gerçekleşen resim sergisinde yıl boyunca öğrenciler tarafından yapılan 94 sanatsal görsel vatandaşlara sunuldu. Sergi açılışında konuşan Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Çalmaz, “Okulumuzun açıldığı 2018 yılından bugüne kadar 6 yıldır. Misyonumuz yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin mesleki yeterlilikleri yüksek, mesleğinde uzman bireyler olmasının yanında ahlaki değerleri yüksek, vatanına olan sevgisini ve borcunu bilen aynı zaman da çevresine bir değer katabilen bireyler yetiştirmektir. Karakteri güçlü, ruh sağlığı ve kişiliği sağlam bireyler yetiştirmek için mesleki eğitimin yanında, resim, müzik ve spor becerileri de kazanmış öğrencilerimizin farklılıklarını ortaya koyacağı yeteneklerinin gelişmesi de bu öğretmenlerimiz sayesinde olmaktadır. Sanat eğitimi kuşkusuzdur ki keşfedilciliği geliştirir. Bu nedenle sanat eğitimi önemlidir. Sanat eğitiminin amacı, öğrencilerin algısal yeteneklerini geliştirmek, zihinsel birikimlerini görsel biçimler ile ifade edebilmelerine yardımcı olmak ve kendini özgürce ortaya koyabilmesini sağlamaktır. Bu bağlamda amaç sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan fertler de yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim sistemimiz içerisinde sanat eğitimine de önem vermeliyiz vermekteyiz. Okulumuzda bir yıl boyunca yaptığımız çalışmaların hasadını yaptığımız yıl sonu sergimizde bu ürünleri ortaya koyan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, bizleri yalnız bırakmayıp açılışımıza katıldığınız için de sizlere teşekkür ederim” dedi. Sergi hakkında bilgiler veren okulun görsel sanatlar öğretmeni Havva Kara ise, “Sergimizde 18 karakalem, 65 tuval, 11 adet taş boyama olmak üzere 98 tablomuz bulunmakta. Bunları gerçekleştirmek için öğrencilerimiz ile yoğun bir gayret gösterdik. Şimdi çalışmalarımızı halkımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından sergi açılışı ve kurdele kesimi gerçekleşti. Ardından, Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Görsel Sanatlar Öğretmeni Havva Kara’dan sergi ve resimler hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmenleri Sibel Erkoç Genç ve İbrahim Genç’in öğrencileri tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekler katılımcılara ikram edildi. Sergi açılışı düzenlenen kokteyl ile sona erdi.