KÜLTÜR SANAT - 07 Mayıs 2024 Salı 09:56

Denizli’de 13. Tiyatro Festivali başladı

A
A
A
Denizli’de 13. Tiyatro Festivali başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tiyatro Topluluğu bünyesinde PAÜ ev sahipliğinde düzenlenen 13. Tiyatro Festivali, PAÜ öğrencilerinin Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu ekibi ile birlikte Denizli Valiliği önünden Çınar Meydanı’na gerçekleştirdikleri yürüyüş ile başladı.



Açılış programının devamında PAÜ Kınıklı Merkez Yerleşke içerisinde düzenlenen PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi önünden Gölbahçe’ye PAÜ öğrenci toplulukları ile festivale katılan diğer üniversitelerin öğrencileri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu ekibi ile birlikte yaptıkları kortej yürüyüşü ile devam etti.


Festivalin ilk günü Hasan Kasapoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde PAÜ Hayal Perdesi Oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Aynanın Arka Yüzü’ adlı tiyatro oyunu ile günün sonunda ‘Komik Para’ adlı oyunun sahnelenmesi ile sona erdi.



6-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak 13. Tiyatro Festivali boyunca çeşitli üniversitelerin tiyatro toplulukları tarafından sahnelenecek tiyatro oyunlarına ek olarak konserler, atölyeler ve söyleşiler gerçekleştirilecek.



Denizli’de 13. Tiyatro Festivali başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Eleşkirt’te gençlik konseri beğeni topladı Eleşkirt İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Eleşkirt Gençlik Merkezi Konferans salonunda düzenlenen Gençlik Konseri ve El sanatları sergisi büyük beğeni topladı. Gençlik merkezinde ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından gezilen öğrencilerin el emeği göz nuru hazırladıkları; resim, filografi, hat, ebru, gibi bir çok el sanatlarının sergilendiği sergi beğeni kazandı. Sergi tanıtımından sonra Eleşkirt gençlik ve spor müdürlüğü ilçe gençlik merkezi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı konser düzenlendi. Konser de öğrencilerin güzel seslerine yine öğrencilerin çeşitli enstrümanlarla büyük bir ahenk ve uyum içerisinde izleyicileri büyüleyen bir performans sergilediler. Çeşitli şarkıların seslendirmelerinin ardından piyano öğrencilerinin piyano sunumları gerçekleşti. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sonrası toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi. Programda ilk defa saz çalarak yeni bir deneyim kazanan 12 yaşındaki Asmin Aslan yaptığı konuşmada "Çok heyecanlandım. İlk defa böyle bir etkinlikte yer aldım. Bize bu fırsatı sunan hocalarıma ve gençlik merkezi ekibine çok teşekkür ederim" dedi. Programa; Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, Ağrı Gençlik Spor il müdürlüğü yurt hizmetleri müdürü Gökmen Aslankılıç, Ağrı gençlik hizmetleri müdürü Ebru Duru, Eleşkirt Ak Parti ilçe başkanı Taner Kazak, Eleşkirt ilçe gençlik spor müdürü Sabahattin Güzel, Eleşkirt Belediye başkan yardımcısı Orhan Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.