SAĞLIK - 27 Eylül 2017 Çarşamba 15:04

Denizli’den İzmir’e organ nakli

A
A
A
Denizli’den İzmir’e organ nakli

Denizli’de yüksekten düşme sonucu beyin kanaması geçiren ve 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden R.

Denizli’de yüksekten düşme sonucu beyin kanaması geçiren ve 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden R.K’nin organları İzmir’de organ bekleyen hastalara gönderildi.


Denizli’de 22 Eylül’de yüksekten düşme sonucu beyin kanaması geçiren R.K., Denizli Devlet Hastanesine getirildi. Yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra Cerrahi Yoğun Bakıma alınan R.K., 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aileyle yapılan görüşmeler sonunda 57 yaşındaki R.K’nın organları bağışlandı. İzmir’den gelen ekipler aynı anda 2 böbreği ve karaciğeri aldı. Alınan böbrekler İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine, karaciğer de yine İzmir Kent Hastanesine gönderildi.


Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Berna Öztürk acılı aileye baş sağlığı diledi ve Denizli’de organ bağışına olan duyarlılığın son zamanlarda arttığına dikkat çekti. Öztürk "Bildiğiniz gibi organ bağışı sadece beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Türkiye’de binlerce kişinin organ beklediğini düşünürsek konunun ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Denizli’de de 2017 yılında Servergazi Devlet Hastanesinde 4, Denizli Devlet Hastanesinde de 2 organ bağışı yapıldı. Bu rakamlar her ne kadar yetersiz olsa da son aylarda organ bağışına olan duyarlılığın artması bizleri mutlu etti. Organ bağışında bulunan tüm ailelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir