GENEL - 27 Mart 2017 Pazartesi 10:35

Üniversite öğrencilerinden uyuşturucu karşıtı kısa film

A
A
A
Üniversite öğrencilerinden uyuşturucu karşıtı kısa film

Denizli Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) okuyan bir grup öğrenci, Yeşilay Haftası nedeniyle uyuşturucu bağımlılığını konu alan bir kısa film çekip sosyal medyada paylaştı.

Denizli Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) okuyan bir grup öğrenci, Yeşilay Haftası nedeniyle uyuşturucu bağımlılığını konu alan bir kısa film çekip sosyal medyada paylaştı.


PAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisi Samet Önder, arkadaşlarıyla birlikte Yeşilay Haftası kapsamında çektiği ‘tutsak’ isimli kısa filmi sosyal medyada paylaştı. Yeşilay Denizli Şubesi ile irtibata geçen gençler, filmin kullanılması için öneride bulundu. Öneriyi kabul eden Yeşilay, genel merkezin vereceği onayın ardından filmi, kendi sitesinde ve sosyal medya hesabında kullanmayı planlıyor. Film, 23 yaşında uyuşturucu bataklığına düşmüş bir gencin karanlık yaşamını konu ediniyor. Gencin hem çocukluk anıları canlandırılıyor, hem de uyuşturucuya başlama ve kullanma süreçleri hüzünlü bir şekilde yansıtılıyor.


Filmde uyuşturucu bağımlısı gencin çocukluğunu oynayan 3’üncü sınıf öğrencisi Ali Selçuk Türkmen, “Çocukluk rolü iyiydi, ama çocuğun büyüyünce uyuşturucu kullanması kötüydü. Uyuşturucu kullanmayın, hasta ediyor, öldürebiliyor. Zaten bir kere kullanıldığında bağımlılık yapıyor. Filmde de gösterdiğimiz gibi insanlar ölebilir” dedi.



“Filmde bile uyuşturucu bağımlısı olmak beni çok yıprattı”


Yeşilay haftası kapsamında farkındalık oluşturmak için böyle kısa bir film çektiklerini belirten uyuşturucu bağımlısı genci canlandıran Osman Kömür, filmde bile uyuşturucu bağımlısı olmanın çok yıpratıcı olduğunu kaydetti. Kömür, “Biliyoruz ki, Anadolu’da anne ve babalar çocuklarını zor şartlarda yetiştiriyor. Çocuklar bunun farkında olmalılar, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddeleri kullanmamalılar. Kendilerini, anne ve babalarını, arkadaşlarını üzmemeliler. Kendilerinin farkında olmalılar, umarım bu film ulaşması gereken kitleye ulaşır ve gençlerimiz daha dikkatli olur. Kendilerini daha farklı alanlara yöneltirler, spor gibi, eğitim gibi başka hobiler edinirler. Böyle bir halde olsam ben düşündüm, filmde bile uyuşturucu bağımlısı olmak, beni çok yıprattı, düşündürdü” diye konuştu.


Yaptıkları kısa filmler arasında ikinci sosyal proje olduğunu belirten filmin yönetmeni PAÜ Türkçe Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisi Samet Önder, daha önce de öğretmenlerin kıymeti ile ilgili bir kısa film çektiklerini belirtti. Önder, “Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili bir kısa film çektik. Tabi uyuşturucu dönüşü olmayan bir yol gibi, karanlık bir yol gibidir. Gerçekten bağımlılığa dönüşen uzun bir süreçtir. Umarım vermek istediğimiz mesaj yerine ulaşır ve mücadele eden kardeşlerimiz, sorunlarını başarıyla atlatırlar” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.