YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 12:31

YUDER ÜYELERİ VALİ KOÇDEMİR’İ ZİYARET ETTİ

A
A
A
YUDER ÜYELERİ VALİ KOÇDEMİR’İ ZİYARET ETTİ

Eskişehir Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) Başkanı Musa Karadaş ve yabancı öğrenclerden oluşun bir grup, Vali Dr. Kadir Koçdemir’i ziyaret etti.
Dernek Başkanı Karadaş ile dernek yönetim kurulu ve yurt dışından Eskişehir’e üniversite de okumak üzere gelen öğrencilerinde katıldığı ziyarette, derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında Vali Kocdemir’e bilgiler verildi. Ziyarette konuşan Başkan Karadaş, “Eskişehir’e üniversiteler de okumak üzere yurtdışından gelen üniversite öğrencileri derneğimizin ana faaliyet alanı olmakla birlikte İHH’nın ilimizdeki yardımcı kuruluşu olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza uluslararası mülteci hukukundan yararlanarak şehrimizde bulunan mültecilere yardımcı oluyoruz" dedi.
Ziyaret heyetinde yer alan öğrencilerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Koçdemir, "Öncelikle derneğiniz için seçtiğiniz ismin çok isabetli bir seçim olduğunu belirtmek ve tebrik etmek isterim. Çok önemli ve eksiklik duyulan bir alanda faaliyet gösteriyorsunuz. Gurbeti ve onun yol arkadaşı olan sıkıntıyı yurt dışından gelen öğrencilere hissettirmiyorsunuz. Bu millet olarak önemli bir hasletimiz. Zaten siz onlara yabancı yerine misafir diyerek meseleye yaklaşma biçiminizi ortaya koymuşsunuz. Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştireceğimiz Yunus Emre etkinliklerinde derneğinizin yer almasını arzu ederiz. Sivil toplum örgütlerinin Yunus Emre etkinliklerinde yer almasını sağlayıp, etkinlikleri tabana yaymak mesajı halka ulaştırmak istiyoruz. Farklı ülkelerden gelmiş öğrencilerle katılacağınız etkinlikler hem Yunus Emre’nin mesajının anlaşılıp yayılmasına katkı verecek, hem de etkinliklere renk katacaktır" diye konuştu. Ziyaret sonunda dernek üyeleri farklı ülkelerden getirdikleri hediyeleri Vali Kadir Koçdemir’e takdim ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.