YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 14:05

BAŞKAN YILDIRIM, "DÖRT YIL BOYUNCA ÇOK İŞ YAPTIK``

A
A
A
BAŞKAN YILDIRIM, "DÖRT YIL BOYUNCA ÇOK İŞ YAPTIK``

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, 4 yıl boyunca istedikleri hizmetleri alamadıklarını belirterek, ``Aksu`da hizmet anlamında hem devlet hem Büyükşehir Belediyesi, hem de kendi belediyecilik görevlerimizi yapmak zorunda kaldık`` dedi.
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Anadolu Park Restoran`da gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Yıldırım, Aksu`nun en zor ve en geri kalmış ilçelerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, gelişmişliği sağlamak için kısa sürede çok işler yaptıklarını söyledi. Dört beldenin kapanarak Aksu Belediyesi`ne bağlanmasıyla ilgili hizmette yer yer aksama olduğunu belirten Yıldırım, ``Vatandaşımızda bir ayrım vardı.Kısa sürede ayrım yapan değil Aksu`da bir bütün olarak halkın karşısına çıkmaya başladık. 4 beldeden gelen personeller ile Aksu Belediyesi personeli arasında bağlarda zayıftı. Biz şimdi bunları atlattık ve bütünlüğü sağladık`` diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi`nin yapması gereken görevleri 4 yıldır yapmadığının altını çizen Yıldırım, ``Büyükşehir`de hakkımızı aramayı bıraktık. 4 yıldır gelmeyen hak bundan sonra gelmez. Yeni Mahalle`de su şebeke çalışması başladı. Mahalle köstebek yuvasına döndü. Ama asfalt ihalesi bizde. İhale bizde kazı biter bitmez, asfaltlama çalışmasına başlayacağız`` dedi.
İlçede yeni okul yaptırdıklarını, camilerin ihtiyaçlarını giderdiklerini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:
``İlçe Emniyet Müdürlüğü`nün binası da 4 ay içinde açılacak. Jandarma ve Kaymakamlığa yer tahsisi sağladık. Aksu Belediyesi hem devlet olmak zorunda hem de Büyükşehir Belediyesi olmak zorunda kalmış, kendi belediyecilik görevlerini de yapmak zorunda kalmıştır. Gelirimizin düşük olması nedeniyle 16 trilyon bütçe ile çok zorlandık. Bu zor şartlar altında 4 yılı geçirdik. Bizden sonraki belediye olan Döşemealtı 52 trilyon bütçe ile çalışıyor. Başarının sırrı da ülkemizi ve devletimizi çok sevmekteyiz. Dedelerimizin yaptığı mücadeleyi biz bugün siyasi olarak yapıyoruz.``
Dört yılda bir çok hizmeti güçlerinin yettiği kadar hayata geçirdiklerini belirten Yıldırım, ``Ama en önemli olarak hastane işini başaramadık. Gittiğim her köyde bizden hastane istiyorlar. Vatandaşlarımız, `Biz Antalya`ya gidip gelmekten yorulduk. Hastaneye ulaşmamız yarım saat sürüyor. Her hafta hastaneye gitmek zorunda olduğumuz zaman maddi olarak güçlük çekiyoruz` dedi. O kadar çok istek geldi ki biz belediye binasını vermek zorunda kaldık.Bu insanlara el uzatılmasını istiyoruz. Bizler oy peşinde olsaydık yardımlarımızı her gün duyururduk. Yalnız kaldık, sesimizi kimse duymuyor. Olumsuz cevap çıktığı an buradan burada 7-8 yıldan itibaren hastaneden söz edilemez. Bedava bina veriyoruz. Biz çadırda da hizmet veririz. Sağlık ve eğitimim hizmetleri çadırda olmaz. Biran önce binamızı bugün vermeye hazırız`` şeklinde konuştu.
Bütün kaynakların Büyükşehir Belediyesi olarak nüfusun yoğun olduğu yere aktarıldığını söyleyen Yıldırım,"En çok oy nereden alınacaksa herkes oraya oynuyor. Biz bunları yaparken dilenci gibi iş adamlarına dilendik. Hayırseverlerimizin desteği ile bu hizmetleri yaptık. Bir de iş adamları organizede ifade verdiler. `Bir açığınız mı vardı da destek verdiniz` denildi. Sağlık Müdürlüğü, bakanlığın karar verdiği zaman sonucu bize ileteceklerini söylediler. Biz belediye binasını hastaneye uygun olarak yaptık. Meclis salonu acil servis olarak düşünüldü. Fiziki alt yapısı hastane için uygun olarak planlandı. İsteklerine uygun olarak Aksu Belediyesi Lojistik destek verecek" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.