YEREL HABERLER - 18 Ekim 2016 Salı 13:59

Dermanbaba’dan Rektör Gül’e ziyaret

A
A
A
Dermanbaba’dan Rektör Gül’e ziyaret

Geçtiğimiz günlerde Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Talip Gül’e ziyaretler devam ediyor. Diyarbakır’da uzun yıllardan bu yana ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlar ve hayırseverliği ile tanınan Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu, Rektör Prof. Dr. Talip Gül’ü makamında ziyaret etti.
Prof. Dr. Talip Gül’ü uzun yıllardan beri tanıdığını belirten Acu, Gül’e yeni görevinde başarılar diledi. Acu, “Bu güzel ilimizde evliyalar diyarında??bu zalimlerin, vatan hainlerini ellerinde bu onurlu makamı almanız beni ve halkımızı çok sevindirdi. Çok sıkıntılı dönemde bu önemli görevi aldınız?sizlere??devamlı duacıyız. Sizin çalışmalarınız taktire şayandır. Allah sizden ve sizler gibi vatanını, milletini seven büyüklerimizden razı olsun” dedi.
Rektör Gül’ün Dicle Üniversitesi rektörlük görevinde güzel ve başarılı hizmetlere imza atacağını da sözlerine ekleyen Acu, bölgeden gelen hastalar için üniversite bünyesinde bir otel yapılması gerektiğini söyledi. Acu, “Geçmişte yapmış olduğunuz hizmetleri insanlıklar asla unutulmayacaktır. Güzel hizmetlere imza atacağınızdan hiçbir şüphemiz yoktur. Bunu çok iyi bilenlerdeniz. Hastaneye komşu illerden gelen hastalar yatacak yerleri olmadığından dolayı çok perişan??oluyor, refakatçi oteli yapılması konusunda sizlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.
Yılmaz Acu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Talip Gül ise, bir çok önemli projelerinin olduğunu söyledi. Gül, “Çok güzel projelerimiz var. Yılmaz Acu’nun da talep ettiği gibi birinci önceliğimiz hasta yakınlarının kalacak yani otel konaklaması programımızda bulunuyor. İnşallah kısmet olursa bunu yapacağız. Diyarbakır’a yakışır güzellikleri hayata geçireceğiz. Halkımız her şeyin en güzeline layıktır. Biraz sabırlı olursak?güzel hizmetleri yapacağız, çok çalışmamız lazım. STK’lara proje getirmeleri için çağrıda bulundum" dedi.
Ziyaret sonrası Yılmaz Acu ile Rektör Gül hatıra fotoğraf çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir