GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 10:33

Dicle şehitleri memleketlerine uğurlandı

A
A
A
Dicle şehitleri memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerler için tören düzenlendi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerler için tören düzenlendi.


Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde düzenlenen operasyonlar kapsamında dün öğlen saatlerinde terör örgütü mensupları tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık, Jandarma Uzman Çavuş Kadri Çakı ve Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal şehit oldu.


Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı helikopter pistinde şehit askerler için tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, askeri erkan, şehitlerin yakınları, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Şehitlerin naaşlarının ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşuyla devam etti. Şehitlerin öz geçmişlerinin okunması ve duaların edilmesi sonrası şehit askerlerin cenazeleri katafalktan alınarak ambulansa taşındı.



Eşini asker selamıyla uğurladı


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadri Çakı’nın eşi asker selamıyla kocasını karşılayıp asker selamıyla uğurladı. Tören alanında gözyaşlarına hakim olamayan Şehit Çakı’nın eşi, “Düğün bayram geldi köyümüze birtanem, babanlar seni bekliyor, biz seni orada bekleyeceğiz canımın içi. Bugün bizim bayramımız, herkes bizi bekliyor orada. Ağlamıyorum, oğlum da senin gibi asker olacak, onu yanına getireceğim, oğlum büyüsün kanını yerde bırakmayacak” dedi.


Tören sonrası Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık’ın naaşı memleketi Konya, Jandarma Uzman Çavuş Kadri Çakı’nın naaşı memleketi Amasya ve Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın naaşı memleketi Antalya’ya gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.