EKONOMİ - 14 Eylül 2018 Cuma 12:16

Diyarbakır’a 110 milyon liralık dev yatırım

A
A
A
Diyarbakır’a 110 milyon liralık dev yatırım

Bölgenin en önemli sağlık üssü illerinden olan Diyarbakır’da 110 milyon liralık yatırımla yeni bir hastane kuruldu.

Bölgenin en önemli sağlık üssü illerinden olan Diyarbakır’da 110 milyon liralık yatırımla yeni bir hastane kuruldu. Şimdilik 200 kişiyi istihdam eden hastane, tamamen faaliyete geçtiği gün 450 kişiye ekmek kapısı olacak.


Bölgede terörün kökünün kazınmasının ardından sağlanan huzur ortamı ile birlikte yatırımlarda da artış yaşandı. Yerel bir kuruluş olan Bower grubu, Diyarbakır’da 110 milyon lira yatırım yaparak hastane açtı. Vatandaşlara hizmet verecek olan hastane, şimdiden 200 kişiye istihdam sağladı. Hastane tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında 450 kişiye ekmek kapısı olacak. Hastanede 30 farklı branşta 66 hekim bulunurken 159 yatak kapasitesi ile de hastalara hizmet verecek.



Huzur ortamı yatırımcıyı cesaretlendirdi


Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Bower Hospital Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Hıdır Sarı, yatırımlarının 110 milyon civarında olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Sarı, "Bölgedeki huzur ortamının olması yatırımcıların daha cesaretli davranmasına ve ülkemizin işsizliğine ekonomisine katkı sağlamada önemli bir yatırım yapılmıştır. Bu amaçla bölgemizde güven ortamının oluşmasına katkı sağlamayı da hedefliyoruz. Şu anda aktif olarak 200 çalışanımız var, tam kapasite ile çalıştığımızda bu sayının 450’ye ulaşacağını bekliyoruz. Başarılı olursak bu yatırımların artabileceğini düşünüyorum. İlimiz aslında sanıldığı kadar güvensiz bir il değil, kadim bir kültürü var hem çok fazla istihdam edecek genç personel var. Güvenli bir yer olduğunu düşündüğümüz için bu yatırımı yaptık. Birçok kişinin gönül rahatlığıyla gelip yatırım yapacağına inanıyoruz ve gelmelerini de umuyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman İsias Otel Davası sürüyor Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması sürüyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, bazı bakanlar ve hayatını kaybeden kişilerin yakınları davayı takip ediyor. Adliye önündeki basın açıklamalarının ardından duruşma başladı. Mahkeme Başkanı, 72 ölü, 8 yaralının bulunduğu dosyaya, 2 kişinin yaralandığı birleşen dosya kapsamında sanıkların savunmasını istedi. Birleşen dosya kapsamında savunma yapan sanık Ahmet Bozkurt, “Benim mühendislerim, hesap uzmanlarım, işlerini çok doğru yapmışlar, hiçbir eksiğim yoktur. Birleşen dosya kapsamındaki 24 Mart tarihinde Gazi Üniversitesi’nden alınan raporda bazı hususlara itirazım var. Benim asli kusurlu olduğunu belirtilmiştir. Ben hiçbir eksiğim yok, tüm işlemlerimizi doğru yaptık. Benim hiçbir kusurum yok. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporuna yaptığım itirazın aynısını Gazi Üniversitesi raporuna da yapıyorum” dedi. İsisas Otel müellifi Erdem Yıldız, savunmasında, “Ana savunmada yaptığım savunmamın aynısı, birleşen dosyada da yapıyorum. Gazi Üniversitesinin ek ve kök raporuna ilişkin, sahte evrak üzerinden suçlamışlar. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ortada hiç olmayan statik projem ruhsata nasıl yazılıyor? Benim projem nerede? Ortada proje yok. Evrakta sahtecilik yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık fenni mesul Halil Bağcı, “Aleyhimde olan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmada dinlenmeyen müştekileri dinledi. Tanık Murat Kuştepe, “Ben binanın yanında otopark işletiyorum. Ben otelin lobisi ve girişi dışında bir yeri görmedim. Benim otopark ile anlaşmaları vardı. Araçları getiriyorlar. Otelin içindeki tadilatı bilmiyorum, sadece dış cepheyi yaptıklarını biliyorum” dedi. Müşteki avukatları özel olarak hazırlatılan ve mahkemeye sunulan uzman raporlarını hazırlayan uzmanların dinlenmesini talep etti. Sanık avukatları, Mahkeme Heyetinin Gazi Üniversitesinden alınan raporu hazırlayan ve özel rapor hazırlayan kişilerin mahkemede dinlenmesine karşı çıktı. Mahkeme heyeti, uzmanların dinlenmesi ile ilgili talebi kabul ederken sanık avukatları karara tepki gösterdi. Sanık avukatları, uzmanların dinlenmesi noktasında öncelikle Gazi Üniversitesinin raporunu hazırlayan uzmanların dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Duruşmaya 5 dakika ara verildi.