YEREL HABERLER - 29 Eylül 2016 Perşembe 15:34

Her ay 600 su kuyusu onarılıyor

A
A
A
Her ay 600 su kuyusu onarılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, halkın daha sağlıklı suya erişimini sağlamak için her ay 600’e yakın su kuyusunda meydana gelen arızalara hızlı bir şekilde müdahale ederek onarıyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanlığı’na bağlı Su Kuyuları ve Pompalar Şube Müdürlüğü ekipleri, su kuyularında meydana gelen arızalara hızlı bir şekilde müdahale ediyor. Su Kuyuları ve Pompalar Şube Müdürü Mehmet Gayır, halkın sağlıklı suya ulaşmasının sağlamak için çalıştıklarını belirterek, 17 ilçede, 2000 kırsal mahalle ve mezranın su kuyularının arıza bakım ve onarımını yaptıklarını, halihazırda 1000 adet su kuyusu abonelerinin bulunduğunu söyledi. Gayır, müdürlük bünyesinde elektrikçiler ve mekanikçiler olmak üzere iki grup halinde çalıştıklarını söyleyerek, “Arıza halinde önce elektrikçi personelimiz elektrik panolarına bakarlar. Gerekli kontrolleri yaparlar. Sorunu tespit ederler. Sorun elektrikten kaynaklanmıyorsa mekanik ekipteki personelimiz gerekli müdahalede bulunurlar. Kuyunun derinliğine göre pompayı çıkarır ve bakım-onarımını gerçekleştirerek arızayı giderirler” dedi.
Gayır, Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ya da ilgili müdürlük ve şefliklere başvuru yapılması halinde su kuyularındaki sorunu en geç 48 saat içerisinde çözdüklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Sorunlara daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde müdahalede bulunmak için birimimizi Merkez, 1. Bölge ve 2. Bölge olarak üç bölgeye ayırdık. Birimlerimize gelen şikayetler doğrultusunda hızlı bir şekilde harekete geçiyoruz. Kent merkezine en uzak noktadaki sorunu, örneğin Kulp’un en ücra noktasında meydana gelen sorunu 48 saat içerisinde çözüyoruz. Gelen tüm şikayetlere ve arıza-bakım-onarım çalışmalarımıza günlük ve haftalık raporlarımızda yer veriyoruz.”
“Aylık 500-600 arızaya müdahale ediliyor”
Yaşadıkları en önemli sorunun elektrik dalgalanmaları olduğuna dikkat çeken Gayır, “Elektrik dalgalanmaları motorların yanmasına neden oluyor. Daha çok elektrik arızaları ile boğuşuyoruz. Bunun yanında halkımız elektrik kesintisi olduğunda bize başvurmak yerine kendileri panoya müdahalede bulunuyor. Bu da sorunun büyümesine neden oluyor. Her ay ortalama 500-600 elektrik ve mekanik arızaya müdahalede bulunuyoruz” diye konuştu.
Halkın su kuyularına sahip çıkmasını isteyen Gayır, elektrik dalgalanmaları dışında yaşanan sorunlar karşısında hem mahalle sakinlerini hem de muhtarları duyarlı olmaya çağırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.