EĞİTİM - 11 Ekim 2017 Çarşamba 11:09

Kent Konservatuarı kayıtları başlıyor

A
A
A
Kent Konservatuarı kayıtları başlıyor

Sanatsal faaliyetlerini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yetişkin ve çocuklara yönelik Kent Konservatuarı açıyor.

Sanatsal faaliyetlerini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yetişkin ve çocuklara yönelik Kent Konservatuarı açıyor. Kent Konservatuarı, halk oyunları, müzik ve müzik stüdyosu eğitimlerinin başvuruları 12 Ekim’de başlıyor.


Kentte sanatsal faaliyetleri artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, yetişkin ve çocuklara yönelik hayata geçireceği ve eğitimleri 2+1 yıl sürecek olan Kent Konservatuarı için kayıtlar başlıyor. Müzik, halk oyunları ve müzik stüdyosu olmak üzere 3 farklı branşta açılacak olan konservatuar eğitimlerine yetişkinler ve çocuklar kabul edilecek. 12 Ekim’de başlayacak olan ve 17 Kasım’da sona erecek olan kayıtlarda, Kent Konservatuarı için sınırlı sayıda başvuru alınacak. 1988-2002 doğumlu 80 yetişkin ve 2003-2009 doğumlu 40 çocuğun faydalanacağı Kent Konservatuarı, toplam 120 kişiyi sınavla kabul edecek. Sınav öncesi konservatuardan faydalanmak isteyen öğrenciler, 18-19 Kasım 2017’de 2 gün sürecek olan hazırlık atölyesinden faydalanabilecek.



Atölyeden sonra sınav yapılacak


Ön hazırlık atölyesinin ardından başvuruda bulunanlar için 20-21 Kasım’da birinci aşama sınavı yapılacak. Birinci aşama sınav değerlendirme sonuçları, 22 Kasım’da açıklanacak. Birinci aşamayı başarılıyla geçen öğrenciler, 23-24 Kasım’da ikinci aşama sınavına tabii tutulacak. 25 Kasım’da kesin sonuçların açıklanmasından sonra sınavlarda başarılı olan yetişkinler ve çocuklar, 29 Kasım mesai bitimine kadar kayıt yaptıracaklar. Son olarak sınavlarda başarılı olan ve kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine yedek başvurular, 30 Kasım-1 Aralık mesai bitimine kadar kabul edilecek.



2 yıl örgün eğitim


Kent Konservatuarı’nı kazanan yetişkinler ve çocuklar, 2+1 yıllık eğitim süreci boyunca 2 yıl, “temel müzik, müzik teorisi, halk müziği bilgileri, enstrüman, piyano, İngilizce ve şan (ses)” konularında örgün eğitimalacak. 2 yıllık örgün eğitimin ardından öğrenciler, 1 yıl içinde bitirme ödevi hazırlayarak konservatuarı tamamlayacak.



Sertifika verilecek


Kent Konservatuarı dışında verilecek olan halk oyunları eğitimine 2009-1988 ve müzik eğitimlerinden 1988-2003 arası doğumlular faydalanacak. Halk oyunları ve müzik eğitimleri 4 ay sürecek ve bu kurslara herkes başvuruda bulunabilecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi dersliklerinde yapılacak eğitimlerde öğrenciler, bağlama, gitar, kaval, keman, erbane, piyano ve yan flüt gibi enstrümanlar hakkında eğitim alacak. Halk oyunları eğitiminde kursiyerler, birçok yöreye ait halk oyunları üzerine eğitim görecek. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalar dağıtılacak. Ayrıca kurs süresi boyunca çocuklara yönelik drama ve müzik korosu eğitimi de verilecek.



Müzik stüdyosu eğitimi


Büyükşehir Belediyesi, Kent Konservatuarı ve müzik eğitimleri dışında müzik stüdyosunu da teknik anlamda etkin kullanabilmek için sınavla 6 öğrenci alacak. Müzik stüdyosu eğitimleri için başvurularda bulunanlar arasında müzik bölümü, devlet konservatuarı mezunları ya da müzik alanında yetkinlikleri tespit edilen kişilere öncelik verilecek. Müzik stüdyo eğitiminde öğrenciler, 1 yıllık eğitim süresi boyunca mikrofon kayıt teknikleri, edit, mix, mastering ve Logic / Pro Tools gibi kayıt programlarını öğrenecek.


Kent Konservatuarı, müzik stüdyosu, halk oyunları ve müzik eğitimlerinden faydalanmak isteyen kursiyerler, başvurularını http://www.diyarbakir.bel.tr/konservatuar-basvuru web sitesinden ya da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Kongre Merkezi’ne yapabilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)