YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 14:13

KKTC KURUCU CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ`IN VEFATI

A
A
A
KKTC KURUCU CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ`IN VEFATI

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Tarihte bazı şahsiyetler vardır ki, vefatlarından sonra da milletlerine hizmet etmeye devam ederler. Fikirleri ve kahraman duruşları milletine önderlik ve ilham kaynağı olarak tesirini korur. İşte Rauf Denktaş da Türk milletine ve Kıbrıs Türklüğüne vefatından sonra da önderlik etmeye devam edecek" dedi.
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatından sonra da Kıbrıs Türklüğüne önderlik etmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Kıbrıs Türklüğünün yiğit lideri ve Türk dünyasının mümtaz şahsiyeti Rauf Denktaş Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Rauf Denktaş; Kıbrıs Türklerinin Türklük bilinci kazanmasında, Türklerin adadaki haklarını ve varlıklarını koruma ve Rum’a, Yunan’a ve dünyaya tescil ettirmede merhum Dr. Fazıl Küçük ile birlikte önderlik etmiştir. Rumların Kıbrıs’ı Yunanistan’a ilhak etme hareketi olan Enosis’e kahramanca karşı durmuş, onun duruşu bütün Kıbrıs Türklerinin cesaret kaynağı olmuştur. 1974 Türk Barış Harekatı sonrasında Kıbrıs Türklerinin düzene kavuşmasında verdiği hizmetlerinin en önemlisi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur. Bu gün Kıbrıs’ta Türklük varsa Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği destek kadar Rauf Denktaş’ın varlığını Kıbrıs Türklüğüne adaması sayesinde olmuştur" diye konuştu.
Kıbrıs Türk Devleti’nin yaşamaya devam edeceğini belirten Çağlayan, "Değerli büyüğümüz Rauf Denktaş, hizmetleri ile sadece Kıbrıs Türklüğünün değil, gönlündeki Türklük sevgisi ve bilge şahsiyeti ile bütün Türk dünyasının kalbinde, gönlünde taht kurmuştur. Türk Ocakları olarak son zamanların nadir Türk devlet adamlarından olan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı hürmetle ve şükranla gönlümüzde yaşatacağımızı ilan ederiz. Bütün Türk milletinin aynı vefa duygusu içinde olacağına da şüphemiz yoktur. Bahtiyarız ki, kendisi Samsun şubemizi ziyaret ederek ve konferans vererek şereflendirmiştir" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir