YEREL HABERLER - 12 Eylül 2012 Çarşamba 16:29

MUHTARLARA ``˜2/B` ANLATILDI

A
A
A
MUHTARLARA ``˜2/B` ANLATILDI

Samsun`un Bafra ilçesinde muhtarlar, 2/B arazileri konusunda bilgilendirildi.
Kaymakamlık toplantı salonunda Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Benli Güneş ve Samsun Defterdarı Hayati Dinç`in katıldığı bilgilendirme toplantısında Bafra merkez ve köy muhtarlarına 2/B arazileri hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu.
Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Benli Güneş ve Samsun Defterdarı Hayati Dinç tarafından konu hakkında şu bilgiler verildi: ``Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya göre, 5831 sayılı Kanun uyarınca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü`nce güncelleme ve kadastro çalışmalarında 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcı veya muhtesad sahibi olduğu belirlenen vatandaşlarımız kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde doğrudan satış başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. İlçemizde bugüne kadar yürütülen çalışmalar ile 1 mahalle, 3 belde ve 39 köyde 2/B çalışmaları tamamlanmış, 7 köyde halen devam etmektedir. 2/B çalışmaları tamamlanan mahalle, belde ve köylerde kullanıcı ile taşınmaz bilgilerini içeren listeler, taşınmazın bulunduğu muhtarlık ve belediye ilan panolarında askıya çıkarılarak duyurulmuştur. Askıya çıkarılan yerlerde 2/B doğrudan satın alma başvuruları alınmaya başlamıştır. Buna göre, 2/B taşınmazlarının kullanıcıları ve muhdesat sahipleri açısından tarihi fırsat olan 6292 sayılı Kanun`dan yararlanabilmeleri için doğrudan satış başvuru dilekçelerinin doldurularak dilekçede belirtilen belgelerle birlikte 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. 2/B kullanıcılarının son başvuru tarihi olan 30 Ekim 2012 itibariyle doğrudan satın alma başvurusunda bulunmamaları halinde, 6292 sayılı Kanun`un 9/3 ve 11/5 maddeleri uyarınca 2/B arazilerini doğrudan satın alma hakları düşecek olup, ecrimisil işlemi ve tahliye davalarına muhatap kalacaklardır.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da yatak ve koltuk fabrikasındaki yangın sürüyor: Vali Tavlı ve Başkan Doğan olay yerinde Samsun’da sanayi sitesinde bir yatak ve koltuk fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışması devam ediyor. Yangın, bitişikteki fabrikaya da sıçrarken, Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan yangın yerinde incelemelerde bulundu. Yangın, Tekkeköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Yumoş firmasına ait yatak ve koltuk fabrikasında saat 21.00 sıralarında çıktı. Çıkan yangında alevler geceyi aydınlatırken, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangın söndürme çalışmalarına Samsun Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA’lar ve belediyelerin su tankerleri de destek verdi. Polis yangın mahallinde geniş güvenlik önlemi aldı. Fabrikayı tamamen saran alevleri söndürmek için çalışmalar devam ediyor. Yangın bitişikte bulunan mutfak soğutma fabrikasına da sıçradı. Söndürme çalışmaları devam ederken, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal ve Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu ve söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Yanan fabrikanın yanında fabrikası bulunan iş adamı eski Samsun Milletvekili Adem Yıldız, "OSB’de bizim komşumuz yatak fabrikasında yangın çıktı. Cenab-ı Allah böyle yangınları kimsenin başına vermesin. Samsun itfaiyesi canla başla çalışıyor. İnşallah kısa zamanda söndürülür. Can kaybı yok. Sevindirici yanı bu. Allah böyle yangınlar göstermesin" dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da yaptığı paylaşımda, "Tekkeköy ilçemizde yer alan Organize Sanayi Bölgemizdeki bir yatak fabrikasında çıkan yangına karşı ekiplerimiz tüm imkanlarıyla müdahale etmektedir. Sayın Valimiz Orhan Tavlı ile birlikte yangının sürdüğü alanda ekiplerimizden bilgileri alıyoruz. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" paylaşımında bulundu.
Kütahya Kütahya’da ana arı ve arı sütü üretimi ekipmanları dağıtıldı Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ’Arıcılığı Geliştirme Projesi’ kapsamında; “Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi” kursunu tamamlayan 34 kursiyere sertifika verilirken, yüzde 75 hibeli ana arı ve arı sütü üretimi malzeme-ekipmanı dağıtım töreni düzenlendi. Törene AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve AK Parti Kütahya milletvekilleri de katıldı. Proje kapsamında 25 Arıcıya; 1000 adet çiftleştirme kovanı, 1000 adet parçalanabilir çerçeve, 25 adet larva transfer fırçası, 25 adet 100’lük yüksük seti, 25 adet ana arı boyama kalemi, 100 adet bigudi temini gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığının tüm yöneticilere ciddi destek sağladığını söyleyen Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, "Arıcılar için Bakanlık katkısı 525.000,00 TL, Çiftçi katkısı 175.000,00 TL, toplam 700.000,00 liralık bütçesiyle alet-ekipman desteğini bugün dağıtacağız" dedi. İl Müdürlüğünde üç hafta boyunca her akşam ’Arıcılık kursu’ verdiklerini dile getiren Yeniay, "Profesyonel olarak Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsündeki arıcı uzmanlarımız geldi, tek tek üreticilerimize gösterdik, eğitim verdik. Daha sonra uygulamalı eğitim kısmında da bu üreticilerimizi İzmir’e götürdük. İzmir’de konaklattık ve bizzat ana arı nasıl yetiştirilir? Arı kovanları nasıl bakılır? Bunların eğitimi gösterildi. Şu anda donat kısmındayız. İnşallah eğit, donat ve daha sonrasında da üret kısmını çiftçilerimizden, üreticilerimizden bekliyoruz. Geçen hafta da FAO kapsamında toplamda yüz beş arılı kovanı yüzde yüz hibe ile yine ilimize, üreticilerimize kazandırdık. Toplamda Kütahya’nın yüzde 57’si orman. Böyle ormanlık bir alanda kalite olarak, fiyat olarak en yüksek bedelle satılan kestane balının üretilmesini de artık üreticilerimizden bekliyoruz. İnşallah Hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.
Kütahya AYBÜ’de “Vergi Yargısında Güncel Gelişmeler” konulu sempozyum Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde, Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle “Vergi Yargısında Güncel Gelişmeler” konulu sempozyum tamamlandı. Sempozyum ev sahipliği AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, düzenleme kurulu başkanlığı Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Öz, düzenleme kurulu eş başkanlığı ise AYBÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Karataş Durmuş tarafından yapıldı. İdari yargıdaki değişim ve gelişmelerin vergi yargısına etkisi 2 oturumda 6 tebliğ ile masaya yatırıldı. Sempozyuma Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atci, Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Hanefi Keskin, Danıştay 3. Daire Başkanı Hanifi Doğan, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman yargı mensupları akademisyenler avukatlar mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler katıldılar. Sponsorluklarıyla emeği ürüne ana sponsorlar Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yönetim kurulu başkanvekili Ahmet Doğan Alperen, Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Fatih Mustafa Olcay nezdinde tüm vergi müfettişleri camiası, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlyas Kocaer nezdinde Dijital Yapay Zeka A.Ş. firmaları dönüştürdüler. Ayrıca kongre salonunda AYBÜ Hukuk Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri dinleyici olarak yer aldılar. Sempozyumda vergi mevzuatında sadelik, yargı kararlarında içtihat ve kalite, muhasebe meslek mensuplarının süreçteki rolü konularına dair müzakereler yapılarak çözümler geliştirildi.