YEREL HABERLER - 13 Kasım 2012 Salı 11:54

VAN`IN İLK KADIN TRAFİK ZABITALARI

A
A
A
VAN`IN İLK KADIN TRAFİK ZABITALARI

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nde görev yapan ilk kadın trafik zabıtaları ulaşım denetimlerine başladı.
Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, kadınların belediyenin tüm alanlarında yer alabilmeleri için sürdürülen çalışmalar doğrultusunda kentin ilk kez kadın trafik zabıtaları ile tanıştığını belirtti. Belediyede cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve algılanması için çalışmalar ve eğitimler yaptıklarını söyleyen Orhan, "Kadınların sadece ofislerde sekreter olarak çalışmamaları gerektiği konusunda daha önce de bazı çalışmalar yaptık. Van Belediyesi Kadın Kurulu tarafından kadınların belediyenin çok daha farklı alanlarında yer alabilmeleri için bir takım çalışmalar başlatıldı. Bu çabamız şuan çok iyi sonuçlar veriyor. Belediye, tarihinde ilk kez kadın trafik zabıtası alımı yaparak, kentin trafik çalışmalarına kadınları dahil etti. Yıl içerisinde 10 kadın zabıta alan Van Belediyesi, bunların 3`ünü trafikte, 7`sini ise zabıta müdürlüğünde görevlendirdi`` dedi.
Kadın zabıtaların bir aylık bir eğitimin ardından çalışmalara başladığını ifade eden Orhan, ``Kadın zabıtalarımız, kentin en işlek caddelerinde trafik akışını yönlendiriyor. Bunun yanında kaldırımları işgal edenler hakkında da yasal işlemler başlatıyor. Ayrıca toplu taşıma araçlarında da denetim yapan kadın zabıtalarımız, minibüs ve otobüslerdeki yolculara şikayet ve önerilerini soruyor. Şikâyet ve önerileri tek tek not alan trafik zabıtaları daha sonra bu notları değerlendirerek, buna ilişkin önlemleri alıyor`` ifadelerini kullandı.
Kentteki çalışmalara kadın gözüyle bakmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Orhan şöyle konuştu:
``Özellikle kadınların kentte en çok çektiği sıkıntıların başında kaldırım işgalleri geliyor. Bu nedenle göreve yeni başlayan kadın arkadaşlarımız bu konuda çok önemli bir duyarlılık yaratıyor. Kadınların kentte yaşadığı sıkıntıları en iyi onlar biliyor. Bu konuda kadın arkadaşların azda olsa müdahale edebiliyor olmaları belediyemiz açısından çok önemlidir. Bir diğer önemli konu ise kadınların her çalışmada rollerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini görmek bizi daha da mutlu ediyor.``
Belediyenin ilk kadın trafik zabıtası olmalarının mutluluk verici olduğunu dile getiren Trafik Zabıtası Yıldız Durmuş ise, ``Yeni başladığımızda az da olsa çekiniyorduk. Ancak halkın bizi olumlu ve sıcak karşılaması, bizi oldukça memnun etti. Şimdi işimize alıştık. Trafik sorununu gidermek için elimizden gelenini yapacağız`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir