YEREL HABERLER - 16 Ocak 2017 Pazartesi 15:25

Müsteşar Yardımcısı Altay’dan DTSO’ya ziyaret

A
A
A
Müsteşar Yardımcısı Altay’dan DTSO’ya ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Tarkan Altay ve beraberindeki heyet Düzce Ticaret ve Sanayi (DTSO) ziyaret etti.
Ziyarette DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Gökçe ve Murat Saydam, Düzce Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Genç ve Düzce TB Meclis Başkan Yardımcısı Bilal Mutlu, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce İŞ-KUR İL Müdürlüğü’nden Hasan Ali Subaşı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından temsilciler de hazır bulundu.
Toplantıda Düzce’deki işçi-işveren sorunları, işçilerin aidiyet sorunları, çalışanların aldıkları gelişi güzel sağlık raporları nedeniyle işverenlerin yaşadıkları iş kayıpları, işverenlerin yanlış çıkış vermekten kaynaklı yaşadıkları yasal sorunlar, iş kanunu uygulamalarındaki bilgi eksiklikleri, bunlarla alakalı gerekli bilgilendirme seminerlerinin odamız aracılığıyla düzenlenmesi, bu kapsamda üyemiz olan işverenlerin bilgilendirilmesi konuları ele alındı.
Mesleki Yeterlilik konusunda yapılan bilgilendirmede, alınacak olan belgelerin devlet destekli olduğu ve bu belgelere sahip personel çalıştıran firmaların önemli teşviklere sahip olacağı, belge sahibi olmayan personel çalıştıran firmaların da cezai işleme tabi tutulacakları belirtildi.
İş Mahkemeleri konusunda Düzce’deki işverenlerin yaşadıkları sıkıntıları belirten kurum yetkilileri, özellikle İşsizlik Maaşı uygulaması ve kıdem tazminatı konularının daha fazla denetime tabi olması gerektiğini, suistimale çok açık bir konu olduğunu ifade ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30